Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Medijsko središče
People

OMREŽJE | 13.05.2019. 22:00:00

Z GIGA omrežjem do najvišjih internetnih hitrosti in uporabe tehnologij prihodnosti

Telemach z največjim omrežjem nove generacije v Sloveniji zagotavlja brezhibno delovanje obstoječih storitev in tehnologij prihodnost. Z milijonskimi naložbami v razvoj in nadgradnjo GIGA omrežja Telemach omogoča najvišje internetne hitrosti, ki jih bodo nemudoma občutili vsi uporabniki paketov EON. V teh hitrost odslej dosega tudi do 500 Mbps, njihova cena pa ostaja nespremenjena.

Z GIGA omrežjem, ki so ga v Sloveniji pri Telemachu predstavili novembra lani, družba odgovarja na zahteve uporabnikov in narekuje trende razvoja fiksnih storitev. Trenutno že več kot 80 odstotkov Telemachovega omrežja omogoča GIGA hitrosti interneta, kar pomeni, da je vzpostavljena infrastruktura za prihajajoče telekomunikacijske trende in storitve. V preteklih letih je Telemach z več milijonskimi naložbami razvil najsodobnejše fiksno omrežje, za izboljšanje uporabniške izkušnje pa so uporabnikom brezplačno zamenjali več kot 70.000 sprejemnikov, kartic in modemov. S tem so vse uporabnike pripravili na uporabo naprednih storitev, obenem pa vzpostavili infrastrukturo, s katero bo vsak uporabnik na najboljši možni način užival v svojih najljubših vsebinah.

GIGA omrežje nove generacije omogoča brezhibno in nemoteno uporabo obstoječih tehnologij, obenem pa je pripravljeno tudi na prihod tehnologij prihodnosti. »V razvoj omrežja letno vlagamo več deset milijonov evrov, zato se danes ponašamo z najbolj razvitim in tehnološko dovršenim GIGA omrežjem. Omrežjem nove generacije! To nam daje pomembno prednost pred konkurenco, saj lahko na 80 % svojega omrežja ponudimo gigabitno hitrost interneta, kar uporabnikom omogoča izjemne hitrosti, stabilnost omrežja in omogoča uporabo tehnologij prihodnosti. V prihodnjih mesecih lahko pričakujemo pospešeno širjenje pokritosti in stremimo k temu, da bo 1 Gbps hitrosti interneta na voljo v vsakem slovenskem domu. Za naš trg je to velik korak v smeri nadgrajevanja doslej poznanih praks na področju telekomunikacijskih storitev in nadvse veseli smo, da lahko tako obstoječim kot novim uporabnikom ponudimo tako dovršene storitve. Tudi za to bomo v prihodnjih letih vložili še približno 100 milijonov v nadaljnji razvoj omrežja z željo zagotoviti samo najboljše storitve,« poudarja Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha.

Kako bodo GIGA omrežje občutili uporabniki?

Uporabniki bodo GIGA omrežje takoj občutili v obliki višjih hitrosti interneta v vseh paketih EON. Ta se je namreč obstoječim in novim uporabnikom zvišala iz 300 na 500 Mbps v paketu EON Premium, iz 150 na 250 Mbps v paketu EON Full in iz 75 na 100 Mbps v paketu EON Light. Trojčki družine EON s tem še naprej narekujejo trende razvoja telekomunikacijske ponudbe v Sloveniji. Ob tem velja izpostaviti, da so pri Telemachu uporabnikom ostalih paketov fiksnih storitev hitrosti interneta zvišali že v začetku letošnjega leta za do 50 odstotkov.

»Razlikujemo se od ostale ponudbe storitev na slovenskem trgu in to nam uspeva na podlagi dovršene tehnologije ter temu pripadajočih storitev. Z GIGA omrežjem nove generacije smo v vlogi narekovalcev trendov in razvoja, zremo v prihodnost komuniciranja in s pregledno, jasno ter uporabniku prijazno ponudbo storitve prinašamo v domove in dlani uporabnikov. Doslej skoraj nepredstavljive hitrosti interneta so odslej pri Telemachu na dosegu roke. Poleg tega s platformo EON odpiramo prostor za neomejeno zabavo vseh generacij. Več kot 14.000 vsebin na zahtevo v Video Klubu, ogled za sedem dni nazaj na vseh programih, EON Box, ki vsako televizijo spremeni v pametno televizijo, v kombinaciji z najvišjimi hitrostmi interneta dejansko na enem mestu združuje vsebine, ki jih imajo uporabniki najraje in jih tudi najpogosteje spremljajo,« ponudbo Telemacha opisuje Ditka Maučec, članica poslovodstva odgovorna za marketing in razvoj produktov. Ob tem poudarja: »Raziskave kažejo, da uporabniki želijo oblikovane pakete, predvsem pa cenijo preglednost in vključenost več storitev za ugodno ceno, brez presenečenj po sklenitvi naročniškega razmerja. In to ponujamo v naših paketih. Ko uporabniki izberejo paket, točno vedo, kaj bodo prejeli. Z vrhunskimi storitvami jim vračamo zaupanje. Z zadnjim povišanjem hitrosti, ki zdaj kot prvi na trgu že v osnovnem paketu dosegajo najmanj 100 Mbps, standarde hitrosti interneta v Sloveniji dvigujemo na še višjo raven. Uporabniki, tako obstoječi kot novi, bodo v tem znova prepoznali številne prednosti. Brskanje po internetu, igranje igric, uporaba pametnih domov, pametna mesta in podobno je na dosegu roke z infrastrukturo, ki jo lahko ponudimo že danes.«

Vsebinsko bogatejši za nespremenjeno ceno

Kljub vsebinski nadgradnji paketov EON njihova cena ostaja nespremenjena. Stroški uporabnikov se torej kljub višjim hitrostim in tehnologiji GIGA omrežja ne bodo spremenili, novosti v paketih EON pa veljajo tako za zasebne kot tudi poslovne uporabnike.

Več informacij o paketih EON najdete tukaj: https://telemach.si//eon-paketi.