Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

JobLab JobLab JobLab JobLab

Zaposlitveni laboratorij

Kako izboljšujemo znanje mladih in skrbimo za njihovo prihodnost?

V šolskem letu 2022/23 smo začeli s projektom Job Lab. V njem opogumljamo mlade za samozavestni vstop na trg dela.

Mladim predstavljamo trg dela in poklice prihodnosti. Predvsem pa jim prikazujemo, da so sami zmožni doseči svoje cilje, če se tega lotijo na pravi način.

V premierni izvedbi projekt izvajamo na Šolskem centru Novo mesto, natančneje na Srednji elektro šoli in tehniški gimnaziji. Ob tem pa nismo sami, saj se nam pri implementaciji pridružujeta tudi Razvojni center Novo mesto, ki je mladim v pomoč pri tehničnih vprašanjih, pri delavnicah pa se osredotoča na predstavitev področja virtualne resničnosti in United Cloud, vodilni inovacijski center v regiji, pa dijakom predstavlja razcvet tehnološke industrije in njen vpliv na trg dela, svoje delo ter tehnološke kompetence prihodnosti.

Za lažje sledenje delavnicam smo pripravili brošuro, v kateri dijaki pridobivajo dodatne informacije in razvijajo lastne ideje.

Kaj počnemo v ciklu 2022/23?

Pilotna izvedba projekta zajema izvedbo 13 delavnic. Dijaki v njih spoznajo:

  • aktualno stanje na trgu dela,
  • poklice prihodnosti,
  • veščine, ki so potrebne za opravlanje posameznih poklicev,
  • teorijo virtualne resničnosti,
  • ustvarjanje virtualne resničnosti v praksi,
  • orodja, s katerimi postavljajo cilje in prepoznajo ovire,
  • načine, kako se predstaviti delodajalcem,
  • delovanje razvojnega centra United Cloud,
  • delovanje Razvojnega centra Novo mesto.
5G

Kaj nas v ciklu 2022/23 še čaka?

Ker se zavedamo, da znanja ne pridobivamo le v učilnicah, bomo dijake v okviru projekta Job Lab peljali na študijski obisk Telemacha. Tam bodo iz prve roke spoznali delovanje telekomunikacij, imeli pa bodo tudi enkratno priložnost za pogovor z našimi tehnološkimi strokovnjaki. Poleg tega si bodo lahko ogledali naš sodoben podatkovni center, ki je največji v Sloveniji.

Še bolj pa se veselimo hekatona, ki ga bomo v začetku leta 2023 pripravili za najbolj zavzete dijake. V njem bodo preizkusili svoje znanje in ga dokazali tudi nam.

Veselimo se doživetij, ki so pred nami!

People

Dijaki so nam povedali:

»Na delavnicah sem se učil o delovanju podjetij – kako napredovati, kakšna znanja potrebuješ, kako delujejo ekipe, kakšno vedenje je primerno.« - Jure

»Pogovarjali smo se o življenjskih stvareh. Kako odkrivati, kaj želiš početi. Naučil sem se, da vsak poklic zahteva določene karakteristike, ter da ni vsak poklic primeren za vsakogar.« - Kevin

»Spoznal sem koliko razlik obstaja v programiranju, dobil pa sem tudi boljše razumevanje o poteku stvari.« - Jurij

Person