Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Medijsko središče
People

UNITED GROUP | 11.08.2021. 22:00:00

United Group z Nokio sklenil partnerstvo za nadgradnjo jedrnega mobilnega omrežja, ki bo zagotovilo še boljšo uporabniško izkušnjo

Skupina United Group, katere del je tudi Telemach Slovenija, je z družbo Nokia sklenila partnerstvo za nadgradnjo svojega jedrnega mobilnega omrežja. S tem bodo izboljšali kakovost, zmogljivost in varnost omrežja, kar je ključno za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje in brezhibno delovanje mobilnih storitev. Nadgradnja jedrnega omrežja United Group bo omogočila tudi nadaljnjo uvedbo digitalnih storitev naslednje generacije v jugovzhodni Evropi, vključno z novimi izboljšanimi storitvami 5G za domače in poslovne uporabnike. Omenjene nadgradnje so del petletnega načrta naložb v mobilna in fiksna omrežja v vrednosti več kot 900 milijonov EUR.

Podjetje Nokia zagotavlja najsodobnejše omrežne tehnologije, sisteme ter programsko opremo za upravljanje omrežnih funkcionalnosti, katerih uvedba prinaša velike izboljšave, kot so izjemno povečanje hitrosti prenosa podatkov, vrhunska uporabniška izkušnja ter zagotavljanje najvišje možne varnosti uporabniških podatkov.

Mobilni operaterji skupine United Group, Telemach v Sloveniji in na Hrvaškem ter Vivacom v Bolgariji, bodo s pomočjo nadgradenj lahko vzpostavili najzmogljivejšo povezljivost za naraščajoče število naprav, ki zahtevajo internetno povezavo, ter izjemno zanesljive omrežne povezave za podporo aplikacijam in storitvam, ki so ključnega pomena za digitalno preobrazbo sodobnega gospodarstva.

Poglobitev partnerstva z uveljavljeno globalno družbo Nokia je izjemno pomembna za Telemach kot najhitreje rastočega mobilnega operaterja v Sloveniji. Ta je junija kot prvi pri nas predstavil mobilno gigabitno omrežje s pravo 5G uporabniško izkušnjo. V podjetju pričakujejo, da bodo novosti, kot so mobilne gigabitne povezave, storitve z nizkimi zakasnitvami, razširjeni podatkovni paketi in fiksni dostop prek brezžičnih povezav, v naslednjih letih spodbujale digitalizacijo in konkurenčnost na slovenskem trgu.

Izboljšave bodo obenem zagotovile, da bodo tako Telemach Slovenije kot vsi ostali operaterji skupine United Group brez težav izpolnili vse zahteve glede omrežne varnosti v državah, kjer poslujejo.

Sporazum razširja obstoječe odnose med Nokio in skupino United Group, po tem ko je nizozemsko podjetje v začetku tega leta Nokio izbralo za podporo pri uvedbi optičnega omrežja naslednje generacije po vsej jugovzhodni Evropi, ki bo postalo najnaprednejše omrežje v regiji.

Direktor področja tehnologije v skupini United Group, Željko Batistić, je povedal: »Izjemno hitra rast števila povezanih naprav in zahteve sodobnih mobilnih uporabnikov zahtevajo zmogljiva brezžična omrežja, ki lahko hitro, varno in z nizkimi zakasnitvami prenesejo velike količine podatkov. S podporo Nokie razvijamo najboljše mobilno omrežje v jugovzhodni Evropi, pri čemer se osredotočamo na kakovost, zmogljivost in inovativne izdelke. Z naložbami v mobilna in fiksna omrežja bomo zagotovili, da bodo imeli uporabniki skupine United Group vedno dostop do najboljših storitev, ki jih ponuja naša panoga.«

Predsednik poslovodstva Telemacha, Adrian Ježina: »Pri Telemachu je del jedrnega omrežja že doslej zagotavljala Nokia. Nadgradnja sistemov jedrnega mobilnega omrežja bo zagotovila občutno izboljšanje delovanja mobilnega omrežja tako na obstoječih tehnologijah kot tudi na tehnologiji 5G. S Telemachovim GIGA omrežjem in nedavno implementacijo tehnologije 5G bodo naši uporabniki lahko doživeli pravo gigabitno konvergentno okolje. Načrtovane naložbe so zagotovilo za naše obstoječe in nove uporabnike, da lahko poleg najboljših storitev od nas tudi v prihodnje pričakujejo vrhunske izkušnje na področju naprednih tehnologij. Nov dogovor pomeni nadaljevanje odličnega sodelovanja in veselimo se celovite rešitve, ki nam dolgoročno zagotavlja možnost razvoja, nadgradenj in razširitev.«

Mikko Lavanti, podpredsednik in vodja regije Srednja Evropa in Srednja Azija v podjetju Nokia, je dejal: »Nokia z veseljem zagotavlja podporo skupini United Group pri utrjevanju položaja na trgu jugovzhodne Evrope. Vodilna ponudba podjetja Nokia še naprej izkazuje širino, zanesljivost in inovativnost, saj uporabljamo možnosti v oblaku in podpiramo centralizirano ali razpršeno uvedbo. Veselimo se, da bomo skupini United Group in njenim naročnikom zagotovili vrhunsko zmogljivost in obseg omrežja.«

Prve vpeljave jedrnega omrežja bodo namenjene omrežjem 3G, 4G in 5G, začele pa se bodo v tretjem četrtletju.