Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Medijsko središče
People

UNITED GROUP | 10.06.2021. 22:00:00

United Group: Telemach Slovenija in Telemach Hrvaška postajata enotna skupina

United Group je danes sporočila, da se družbi Telemach Slovenija in Telemach Hrvaška združujeta v enotno skupino na čelu z Adrianom Ježino, dosedanjim izvršnim direktorjem Telemach Slovenija.

Glede na to, da je Hrvaška na poti, da postane popolnoma konvergenten trg za United Group, kot tudi da Slovenija že popolnoma konvergira in raste v vseh segmentih, je logično, da ta dva trga povežemo skozi enotno upravo.

Znotraj skupine United Group v Sloveniji posluje družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, televizija Sportklub ter platforma za e-poslovanje Shoppster.

Adrian Ježina je začel kariero na Hrvaškem, kjer je delal 15 let, med svojimi dolgoletnimi poklicnimi izkušnjami v telekomunikacijski industriji pa je bil dve desetletji na vodilnih mestih.

United Group se je pridružil leta 2017 in pod njegovim vodstvom je Telemach Slovenija postal vodilna družba v širokopasovnem internetu v tej državi. Družba je prav tako eden izmed redkih alternativnih operaterjev v Evropi, ki je prehitela nekdanjega monopolista na trgu. Družba Telemach Slovenija je uspešno povečala svoj tržni delež v mobilnih komunikacijah na približno 25 % in je vodilna video ponudnica v Sloveniji.

Adrian bo vodil družbi na obeh trgih, predan zagotavljanju nepretrgane odličnosti v Sloveniji in nadaljnje preobrazbe na Hrvaškem.

Viktor Pavlinić, dosedanji izvršni direktor Telemach Hrvaška, se po skupni odločitvi umika s svoje funkcije. Viktor je bil od leta 2016 izvršni direktor, United Group pa se je pridružil leta 2019 po prevzemu družbe, ki se je takrat imenovala Tele2 Hrvaška.

Družbo Tele2 je vodil skozi uspešen proces prevzema in združitve z United Group in bil odločilnega pomena za vse dosežke družbe, preimenovanje v znamko Telemach Hrvaška, uvedbo fiksnih storitev in nove mobilne ponudbe.

Izvršni odbor United Group se zahvaljuje Pavliniću za njegovo vodenje med zelo pomembnim obdobjem integracije oziroma povezovanja in tranzicije ter mu želi veliko uspehov pri nadaljnjem delu.