Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Medijsko središče
People

UNITED GROUP | 30.07.2020. 22:00:00

United Group prevzela bolgarski Vivacom

United Group, vodilni telekomunikacijski in medijski operater v Jugovzhodni Evropi in lastnik podjetja Telemach, je danes sporočil, da je zaključil postopek prevzema Vivacoma.

Po tem, ko je v novembru 2019 United Group zmagala na razpisu za nakup vodilnega telekomunikacijskega podjetja v Bolgariji je prišlo do dogovora o prevzemu, aprila 2020 pa je prevzem odobrila Evropska komisija.

Vivacom je vodilno telekomunikacijsko podjetje v Bolgariji in je v preteklih sedmih letih ustvarjalo največje prihodke med operaterji v državi.  Izvršna direktorica skupine United Group, Victoriya Boklag, je povedala: »Vivacom je vodilni položaj v Bolgariji utrdil z odličnim vodstvom, izjemnimi finančnimi rezultati, tehnološkim napredkom in izrednim ekipnim delom. Z jasno vizijo in strategijo za prihodnost je skupina United Group pridobila še eno vodilno podjetje na trgu, naše skupno znanje, izkušnje in doseg pa nam omogočajo, da svoje telekomunikacijske storitve najnovejše generacije ter najboljše mednarodne in lokalne vsebine nudimo 27 milijonom ljudi v Jugovzhodni Evropi ter izseljencem po vsem svetu.« Ta prevzem je naslednji korak v strategiji rasti skupine United Group in sledi nakupu hrvaškega operaterja TELE 2 v začetku leta 2020 ter dogovorjenemu prevzemu grškega telekomunikacijskega podjetja Forthnet, ki bo kmalu zaključen. Leto bo zaključila z več kot 10 milijoni uporabnikov in več kot 11.000 zaposlenimi.»Za Vivacom vstop v skupino United Group predstavlja veliko priložnost za še hitrejšo rast že tako dobrih rezultatov na bolgarskem trgu. Zgradili smo uspešno blagovno znamko, ki je sinonim za kakovost in inovativnost, ter sodobno podjetje, ki v državi zaposluje 5000 zvestih sodelavcev.« je pojasnil Atanas Dobrev, izvršni direktor Vivacoma.

Skupina United Group je v lasti podjetja BC Partners, enega največjih naložbenih podjetij na svetu, in prek podjetij Telemach, SBB, Total TV, Net TV plus, United Cloud, Tele 2 Hrvaška, United Media s televizijskimi programi Sport Klub, Nova, N1, Nova S, Nova BH, Nova M, Doma, Fight Ch, Mini, Grand, Pikaboo, Vavoom, Cinemania, Lov in ribolov, IDJ, Brainz, portala nova.rs, marketinških agencij Cas Media in Direct Media ter platforme v segmentu e-poslovanja Shoppster, posluje v sedmih državah.