Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Medijsko središče
People

| 16.02.2023. 14:06:00

Telemachovo omrežje 5G med najboljšimi na svetu

Telemachovo omrežje 5G sodi med najboljše na svetu. To je pokazala analiza podjetja Opensignal, vodilnega globalnega ponudnika neodvisnih analiz in podatkov o uporabniških izkušnjah v omrežjih*. Telemach Slovenija je eden od zmagovalcev (Global Winner) za najboljšo video izkušnjo v omrežju 5G na svetu. Prav tako se je v kategorijah »hitrost prenosa podatkov do uporabnika« (5G Download Speed) in »izkušnja igranja iger« (5G Games Experience) v omrežju 5G uvrstil med vodilne na svetu (Global Leader) ter izstopal kot najuspešnejši med slovenskimi mobilnimi operaterji.

Pri enem največjih slovenskih telekomunikacijskih operaterjev se lahko pohvalijo z novim mednarodnim dosežkom, tokrat na področju omrežja sedanjosti in prihodnosti – 5G. Meritve, ki jih je lani opravilo podjetje Opensignal, so pokazale, da Telemachovi naročniki uživajo v eni najboljših video izkušenj v omrežju 5G na svetu. Rezultati odražajo razmerje med kakovostjo slike, časom nalaganja videa in zakasnitvijo ter izkušnjo resničnih uporabnikov.

»Izjemno ponosni smo, da pri Telemachu še naprej postavljamo standarde glede 5G v Sloveniji. Potem ko smo pred skoraj natančno tremi leti prvi prikazali testno delovanje 5G, smo ga nato prvi ponudili tudi za komercialno rabo, sledilo je priznanje za najhitrejše omrežje 5G pri nas, zdaj pa smo se s priznanjem Opensignala prebili tudi med vodilne na svetu, kar je za nas seveda velik korak. Vse to potrjuje, da v podjetju uspešno zasledujemo strategijo, ki je usmerjena v nenehna vlaganja v najsodobnejšo tehnologijo in strokovna znanja. Naš cilj je namreč jasen: uporabnikom želimo nuditi vrhunske, najsodobnejše storitve, s čimer bo njihova uporabniška izkušnja še naprej najboljša,« pravi predsednik Telemachovega poslovodstva Adrian Ježina.

Telemachovo omrežje 5G se je med vodilne uvrstilo tudi pri izkušnji igranja iger in v kategoriji »hitrost prenosa podatkov do uporabnika« (download), pri kateri je bil poudarek na merjenju tipičnih vsakodnevnih hitrostih, ki jih uporabnik izkusi v mobilnih podatkovnih omrežjih operaterja.

V štirih letih število mobilnih uporabnikov pri Telemachu naraslo za četrtino

Kakovost Telemachovih storitev in ponujena celostna izkušnja med slovenskimi uporabniki ne ostajata neopaženi, saj je podjetje že vrsto let najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji. V zadnjih štirih letih se je denimo število Telemachovih uporabnikov povečalo kar za 25 odstotkov, kar je prineslo močno povečan prenos mobilnih podatkov, pri čemer gre seveda tudi za spremenjene navade uporabnikov. Ti prenašajo vedno več video vsebin v kakovosti HD, vedno več je ponudnikov pretočnih vsebin in zanimanja zanje, izjemno hitro narašča uporaba aplikacij itd.

Ker se na spreminjajoče se navade uporabnikov pri Telemachu nenehno odzivajo, v zadnjih letih večji del investicij usmerjajo prav v nadgradnjo svojega mobilnega omrežja, kamor sodi tudi gigabitno mobilno omrežje prihodnosti 5G.

*Nagrade Opensignal – 5G Global Mobile Network Experience Awards 2022, temeljijo na podlagi neodvisne analize meritev v mobilnih omrežij, ki so potekale v obdobju od 1. januarja do 29. junija 2022. Avtorske pravice 2023 Opensignal Limited.