Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Medijsko središče
People

OMREŽJE | 25.04.2022. 22:00:00

Telemach z novimi baznimi postajami uporabnikom zagotavlja še kakovostnejše storitve

Telekomunikacijski operater Telemach nadaljuje s pospešeno nadgradnjo tehnične opreme in ima v Sloveniji že več kot 1000 baznih postaj ter druge infrastrukture za nemoteno zagotavljanje pokritosti s signalom. Kot najhitreje rastoči operater mobilne telefonije v državi z najbolj vestno skrbjo za stranke zagotavlja storitve najvišje kakovosti številnim uporabnikom v Sloveniji. Investicije v novo tehnično opremo pa se bodo še nadaljevale.

Telemach širi lastno omrežno pokrivanje po Sloveniji, s čimer vsem uporabnikom ponuja zanesljivo in kakovostno uporabniško izkušnjo. V okviru večmilijonske investicije v nadgradnjo opreme Telemach v letu 2022 vključuje več kot 100 novih baznih postaj. V podjetju nenehno vlagajo v pokrivanje omrežja, ga posodabljajo in povečujejo pokritost. Prav tako v Telemachu lastno omrežje nadgrajujejo že vrsto let z željo po nacionalni pokritosti, ki uporabnikom omogoča večjo neodvisnost.

Telemachova zavezanost k odličnosti bo pozitivno vplivala predvsem na uporabnike, ki živijo na robnih območjih, saj jim bo operater z lastnimi baznimi postajami zagotavljal zanesljivo omrežno pokrivanje in posledično nemoteno uporabo mobilnih naprav v Telemachovem omrežju.

Zoran Vehovar, član poslovodstva Telemacha, odgovoren za tehniko, ob tem dodaja: »Več kot 1000 baznih postaj ter več sto mikro celic in sistemov za zagotavljanje pokritosti znotraj prostorov dokazuje, da pospešeno povečujemo pokritost s Telemachovim signalom v Sloveniji, s tem pa zasledujemo tudi naš glavni cilj, zadovoljstvo uporabnikov. Njihovo število še naprej narašča, še vedno smo najhitreje rastoči operater pri nas, kar pomeni, da smo res na pravi poti. Seveda pa se ne zaustavljamo in še naprej pospešeno gradimo lastno omrežje, saj želimo z njim čim prej pokriti celotno Slovenijo. Tako bomo lahko slehernemu uporabniku zagotavljali storitve z najboljšo uporabniško izkušnjo

Telemach ima z jasno vizijo po zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje 24,18-odstotni tržni delež pri mobilni telefoniji, uporabnikom pa zagotavlja, da jim bo nudil najbolj kakovostne storitve na vseh področjih telekomunikacij. Njihovo usmerjenost k zadovoljstvu uporabnikov dokazujeta tudi nagradi, ki ju je Telemach prejel za najhitrejše fiksno in 5G omrežje v Sloveniji. Nagradi sta bili podeljeni februarja 2022 in temeljita na preizkusu s pomočjo aplikacije Ookla Speedtest®, ki predstavlja neodvisno in natančno metodo pridobivanja podatkov s pomočjo več kot 10 milijonov uporabniških testov na dan.

Uporabniško izkušnjo 5G s hitrostmi, ki dosegajo do 1 Gbps, je Telemach kot prvi v Sloveniji predstavil lani junija, odslej pa omrežje pete generacije zagotavlja v več kot 50 krajih po Sloveniji. V podjetju, ki je vodilni ponudnik fiksnega širokopasovnega interneta in plačljive televizije ter najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji, se lahko pohvalijo tudi z lastnim fiksnim GIGA omrežjem nove generacije. Ta pokriva že več kot 390.000 gospodinjstev in skoraj v celoti zagotavlja dostop do interneta s hitrostmi do 1 Gbps, obenem pa se osredotočajo na tehnologiji DOCSIS 3.1 ter XGSPON, ki bosta uporabnikom omogočali hitrosti kar do 10 Gbps.