Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Medijsko središče
People

TRAJNOSTNI RAZVOJ | 06.01.2020. 23:00:00

Telemach z lastno sončno elektrarno postaja samooskrben na področju električne energije

Podjetje Telemach v letošnjem letu svoje družbeno odgovorne aktivnosti poleg varnosti otrok na spletu razširja tudi na področje okolju prijaznega delovanja. V sklopu okoljske in družbeno osredotočene misije za boljši jutri so investirali tudi v sončno elektrarno, ki jo je zgradil GEN-I. Z elektrarno bodo skrbeli za lastne potrebe po energiji in prispevali svoj del k razvoju krožnega gospodarstva.

Pri Telemachu si vselej prizadevajo, da tako svojim notranjim kot tudi zunanjim deležnikom ponudijo le najboljše. Svoje pozornosti ne namenjajo le telekomunikacijskim storitvam temveč tudi izobraževanjem in dobremu počutju svojih zaposlenih, varnosti uporabnikov in okolju prijaznemu delovanju. Z koncem leta 2019 je tako na več kot 3.000 m2 veliki strehi poslovne stavbe Telemacha začela delovati sončna fotonapetostna elektrarna, ki obsega 866 PV polikristalnih modulov BISOL, priključna moč znaša 242,48 kWp, letna proizvodnja pa je ocenjena na 254.100kWh.

Poslovna stavba Telemacha bo naslednjih 30 let tako vsaj 20-odstotno energetsko samooskrbna, s pridobivanjem elektrike pa bo Telemach skrbel za lastno oskrbo, vključno s polnjenjem električnih vozil svojega voznega parka, ki jih uporabljajo tehnične službe za obiske uporabnikov. Z implementacijo sončnih celic Telemach želi pripomoči h krožnemu gospodarstvu in skrbeti za okolju prijazno in brezogljično delovanje, k temu pa spodbuditi tudi ostale deležnike.

S sončno elektrarno bo Telemach prihranil na dveh strateških področjih: finančnem in okoljskem.  Zmanjšali bodo količino proizvedenega ogljičnega odtisa, in sicer za 125 ton na leto, letni prihranek stroškov električne energije pa je ocenjen na 17.600 evrov.

Dobro poskrbljeno tudi za varnost

Izgradnja naprave za proizvodnjo električne energije vsebuje načrt električnih inštalacij in opreme vključno s strelovodno instalacijo, ki je potrebna zaradi zaščite naprave in stavbe, saj se z namestitvijo sončne elektrarne poveča verjetnost udara strele. S tem sta objekt in elektrarna zaščitena pred atmosferskimi razelektritvami brez škodljivih posledic oziroma so njeni sestavni deli odporni na nemehanske vplive v pričakovanih okoljskih razmerah na način, da osebe, živali in premoženje niso ogroženi.

Mlade izobražujejo o varni rabi interneta

Pri Telemachu tako še naprej nadaljujejo z družbeno odgovornimi dejavnostmi. V letošnjem letu so pričeli tudi z izvajanjem delavnic varne rabe interneta na slovenskih osnovnih šolah, pri čemer mlade izobražujejo o pasteh uporabe spleta in družbenih omrežij.