Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Medijsko središče
People

STORITVE | 08.02.2021. 23:00:00

Telemach predstavlja prihodnost varnosti na spletu – prihaja EON Connect

Ob dnevu varne rabe interneta, ki ga letos obeležujemo 9. februarja, vodilna globalna podjetja in najbolj vplivne organizacije opozarjajo na nevarnosti, ki na posameznike prežijo v digitalnem svetu, ter poudarjajo pomen varnosti na spletu, ki je še posebej pomembna za otroke.

Telemach je kot eden vodilnih ponudnikov interneta v Sloveniji predstavil številne inovacije na področjih interneta in televizije, pri čemer je izkoristil vrhunske tehnologije za zagotavljanje odlične osebne uporabniške izkušnje. Tako družba sedaj najavlja EON Connect – revolucijo na področju spletne varnosti, ki bo kmalu na voljo tudi slovenskim uporabnikom. EON Connect je inovacija za upravljanje interneta, ki ga uporablja celotna družina.

Kaj omogoča EON Connect?

EON Connect, ki bo kmalu vključen v Telemachovo ponudbo, uporabnikom omogoča pregled naprav, povezanih v njihovo brezžično omrežje, pri čemer lahko naprave organizirajo in prilagodijo glede na njihov profil. Z rešitvijo EON Connect lahko uporabniki tudi upravljajo varnost povezanih naprav ter starševski nadzor.

Z EON Connect lahko tako od kjerkoli upravljate domače omrežje in za vsakega člana družine omejite ali začasno prekinete dostop do interneta, optimizirate brezžično povezavo, blokirate dostop do različnih kategorij vsebin, ustvarite osebne profile in dodelite naprave v omrežju.

S televizijskimi uporabniškimi profili na platformi EON je junija 2020 Telemach v domove naročnikov pripeljal prihodnost osebno prilagojene televizije. Tako je Telemach uporabnikom omogočil tudi namestitev profila EON Kids, posebnega kotička, ki je namenjen izključno otrokom in omogoča povsem varno spremljanje televizijskih vsebin v varnem otroškem okolju.

EON Connect pa vas bo sedaj še dodatno podprl pri varni uporabi interneta, obenem pa vam bo zagotovil vrhunsko prilagojeno izkušnjo EON.

S storitvijo EON Connect Telemach nadgrajuje svoja prizadevanja za varen splet

Otroci in mladostniki v Evropi na internetu preživljajo vedno več časa. Med pandemijo se večina sooča s šolanjem na daljavo, na spletu pa so zelo aktivni tudi v prostem času. V zadnjem desetletju se je tako kar podvojil čas, ki ga preživijo na internetu, njihovo najbolj priljubljeno orodje pa so postali pametni telefoni. S povečevanjem časa na spletu se povečujejo tudi nevarnosti, ki prežijo na njih, kot so denimo sovražni govor, nadlegovanje, spolne vsebine …

Telemach je zato že pred slabima dvema letoma začel izvajati svoj družbeno odgovoren projekt Varni na spletu, varni v svetu, v okviru katerega so v podjetju izvajali interaktivne delavnice za osnovnošolce, s katerimi so jih ozaveščali o pasteh interneta. Epidemiološke razmere ta čas delavnic ne dopuščajo, zato so svoje aktivnosti začasno preselili na družbena omrežja. EON Connect tako predstavlja nadgradnjo Telemachovih prizadevanj, s katerimi želi družba narediti internet prijaznejši in varnejši prostor za vse uporabnike.