Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Medijsko središče
People

STORITVE | 11.04.2017. 22:00:00

Podatkovni "šok" v mobilnih paketih VEČ in nove najvišje hitrosti v Telemachovem mobilnem omrežju

V Telemachu uspešno nadgrajujejo svoje mobilno omrežje četrte generacije (LTE) z uvajanjem LTE-A tehnologije. Hitrosti do 150 Mbps ter povečan doseg in kapacitete LTE omrežja pa bodo uporabniki od 1. maja preizkušali s prenovljenimi mobilnimi paketi VEČ. Ti prinašajo izjemno povečanje količine prenosa podatkov tudi do 50 GB, obenem pa Telemach še pred uveljavitvijo evropske regulative omogoča neomejeno število pogovornih minut in SMS sporočil v državah EU. Svetovni popotniki pa bodo po vsem svetu neomejeno in brezplačno surfali s storitvijo UNIFI TRAVEL.

V Telemachu so z željo po zagotavljanju še višjih hitrosti prenosa podatkov konec marca uspešno zaključili s prvo fazo nadgradnje mobilnega omrežja LTE in omrežja 3G, pri kateri so uporabili pridobljena frekvenčna spektra 1800 Mhz in 2100 Mhz. Uporabniki Telemachovih mobilnih storitev lahko zaradi dodatnih kapacitet, ki jih omogoča združevanje spektrov z uvajanjem tehnologije LTE-A (LTE – Advanced), odslej v omrežju LTE z mobilnim prenosom podatkov dosegajo hitrosti tudi do 150 Mbps v smeri proti uporabniku . V mestnih središčih sta doseg in kapaciteta omrežja LTE še dodatno povečana, kar zagotavlja nemoteno zmogljivost omrežja tudi pri velikem številu uporabnikov. Za uporabnike to pomeni stalne višje hitrosti in brezskrbno uporabo podatkovnega prenosa. Nadgradnja in širitev pokritosti Telemachovo LTE omrežje uvršča v razred najzmogljivejših mobilnih omrežij v Sloveniji, saj zaradi zagotovljenih prostih kapacitet prenos podatkov ni oviran in je posledično hitrejši.

Investicije v dodatne frekvence, ki so bile pridobljene v letu 2016, in najsodobnejša SRAN tehnologija so omogočile spremembe ter razvoj omrežja, kar sovpada s potrebami in pričakovanji uporabnikov. S tem v Telemachu sledijo svojemu poslanstvu zagotavljanja sodobnih in učinkovitih rešitev, ki uporabnikom omogočajo nemoteno komuniciranje ter spremljanje vsebin – kjerkoli in kadarkoli.

S 1. majem šokantno veliko prenosa podatkov in osvobojena mobilna telefonija po svetu

Telemach tako za obstoječe kot nove naročnike mobilnih storitev od začetka maja pripravlja »podatkovni šok«, s čimer bodo uporabniki nemudoma začutili nove hitrosti, ki jih prinaša nadgrajeno Telemachovo mobilno omrežje. V vseh mobilnih paketih VEČ se bo namreč povečala količina prenosa podatkov – v paketu NAJVEČ iz 10 na kar 50 GB, v paketu ŠE VEČ iz 5 na 15 GB ter v paketu VEČ iz 500 na 600 MB. Prenos podatkov pa bo pri Telemachu odslej popolnoma dostopen tudi med potovanji po vsem svetu, kar omogoča storitev UNIFI TRAVEL, od zdaj vključena v vse mobilne pakete VEČ. Uporabnikom prinaša možnost brezplačnega povezovanja na več kot 60 milijonov brezplačnih Wi-Fi točk po svetu z neomejeno uporabo prenosa podatkov in neomejenim številom naprav v sklopu svetovne mreže Ipass. Potovanje po vsem svetu je tako resnično na dosegu roke.

Telemach bo hkrati osvobodil tudi mobilno telefonijo v državah Evropske unije (EU). Uporabnikom paketov ŠE VEČ in NAJVEČ bo namreč od 1. 5. 2017 naprej v vseh državah EU omogočeno neomejeno število klicev in SMS sporočil. S tem pri Telemachu prehitevajo evropsko regulativo, ki prinaša neomejeno koriščenje mobilnih storitev v državah Evropske unije in začne veljati s 15. junijem 2017, ter omogočajo najboljšo uporabniško izkušnjo.

Cene paketov družine VEČ kljub spremembam ostajajo nespremenjene. Uporabniki tako paket ŠE VEČ, ki velja za najbolj prodajan mobilni paket na trgu, prejmejo za 15 evrov mesečne naročnine, naročnikom Telemachovih fiksnih storitev pa je paket na voljo že za 12 evrov na mesec. Podobno velja tudi pri paketu NAJVEČ, za katerega uporabniki Telemachovih fiksnih storitev odštejejo 20 evrov na mesec, ostalim pa je paket na voljo za 25 evrov mesečne naročnine. Mobilni paket VEČ je uporabnikom ob združitvi fiksnih in mobilnih storitev pri Telemachu na voljo za zgolj štiri evre na mesec, v redni ponudbi pa zanj odštejejo šest evrov mesečne naročnine.

Prenos podatkov se je povečal za trikrat

Z modernizacijo mobilnega omrežja in uvedbo omrežja LTE se je podatkovni prenos pri uporabnikih v letu 2016 povečal za 300 odstotkov v primerjavi z letom 2015. Ob tem pri Telemachu ob preseženem prenosu podatkov, ki je vključen v izbranem mobilnem paketu, nadaljnja poraba ni plačljiva, temveč je zmanjšana zgolj hitrost prenosa podatkov. Telemach je kot največji kabelski operater na slovenskem trgu po prevzemu Tušmobila postal celostni telekomunikacijski operater in nemudoma začel z nadgradnjo obstoječega mobilnega omrežja 3G in izgradnjo lastnega omrežja četrte generacije (LTE). Z mobilnim omrežjem 3G Telemach trenutno pokriva 99 odstotkov, z omrežjem LTE pa že več kot 86 odstotkov prebivalstva. Na območjih z nižjo jakostjo signala oziroma območjih brez signala je zagotovljena uporaba storitev Telemach v nacionalnem gostovanju.

Z zagotavljanjem kakovostnega omrežja in nemotenega komuniciranja Telemach ostaja najhitreje rastoči mobilni ponudnik, kateremu v Sloveniji zaupa že več kot 400.000 mobilnih uporabnikov. S 1. majem bodo ti uživali v »podatkovnem šoku«, brezskrbno brskali za najljubšimi vsebinami ter razkrivali globino svetovnega spleta.