Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Medijsko središče
People

STORITVE | 06.03.2018. 23:00:00

Nižje cene za uporabo Telemachovih mobilnih storitev v tujini

Po januarskem povečanju količine prenosa podatkov v državah območja EU/EEA, Telemach s 1. marcem 2018 svojim uporabnikom mobilnih storitev omogoča cenejša gostovanja tudi v državah izven EU. Hkrati pa Telemach z marcem uvaja dva nova dodatna paketa, ki bosta potovanja naredila še bolj brezskrbna.

Najhitreje rastoči mobilni operater Telemach s 1. marcem 2018 uvaja nov cenik uporabe mobilnih storitev in prenosa podatkov v državah izven EU. Cene klicev, SMS sporočil in predvsem prenosa podatkov se bodo v nekaterih državah znižale tudi do dvajsetkrat. S 7. marcem pa Telemach, v želji po zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje in upoštevanju pričakovanj svojih mobilnih uporabnikov, uvaja tudi dodatna paketa Balkan 500 MB in Svet 1GB, ki vključujeta določeno količino podatkovnega prenosa med gostovanjem v določenih državah pri izbranih operaterjih.

Cenejše gostovanje v državah izven E

Med državami, kjer bo uporaba mobilnih storitev odslej ugodnejša, so tudi priljubljene destinacije – Srbija, Makedonija, Bosna in Hercegovina, Turčija, Švica, Združene države Amerike (ZDA), Kanada, Kitajska, Rusija in Japonska. Ob gostovanju v Srbiji bo tako za uporabnike Telemachovih mobilnih storitev klic v Slovenijo znašal 2,50 EUR/minuto, doslej pa so uporabniki za minuto pogovora odšteli 3,05 EUR. Opazna je tudi sprememba stroškov uporabe prenosa podatkov ob gostovanju v ZDA. Uporabniki bodo namreč odslej za 100 Kb prenosa podatkov odšteli 0,04883 EUR, do zdaj pa so za enako količino podatkovnega prenosa plačali 1,1712 EUR. Pri pošiljanju SMS sporočil ob gostovanju v Švici bodo uporabniki namesto dosedanjih 0,50 EUR za poslani SMS plačali 0,3 EUR.

Dva nova paketa za popotnike

Telemach s 7. marcem uvaja tudi dva nova dodatna paketa, ki bosta potovanja naredila še bolj brezskrbna. Dodatna paketa Balkan 500MB in Svet 1GB vključujeta določeno količino podatkovnega prenosa med gostovanjem v določenih državah pri izbranih operaterjih. Lastnosti obeh paketov so navedene v razpredelnici ob koncu besedila.
Vklop dodatnega paketa se enostavno izvede s SMS sporočilom s ključno besedo »BALKAN500MB« oziroma »SVET1GB« na ševilko 7070. Oba paketa se samodejno izklopita po 30 dneh. Uporabnika pred dodatno porabo Telemach obvesti s SMS sporočili. Po porabi vključenih storitev v paketu oziroma po izklopu dodatnega paketa se storitve obračunavajo po rednem, takrat veljavnem ceniku gostovanja v tujini.

Več o dodatnih paketih in celotni posodobljeni cenik uporabe mobilnih storitev ob gostovanju v državah izven EU je na voljo na priloženi povezavi: https://telemach.si//Mobilna/Nizje-cene-izven-EU