Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Medijsko središče
People

UNITED GROUP | 24.11.2020. 23:00:00

Grški operater Forthnet uradno postal del skupine United Group

Forthnet S.A., grški telekomunikacijski operater in ponudnik plačljive televizije, je uradno postal del skupine United Group, vodilnega ponudnika telekomunikacijskih storitev in vsebin v Jugovzhodni Evropi.

Vstop skupine United Group na grški trg je še en mejnik v njeni strategiji rasti v Evropi, ki še dodatno utrjuje položaj skupine s sedežem na Nizozemskem v vlogi vodilnega ponudnika v panogi, ki posluje v osmih državah v regiji.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica skupine United Group: »Zaposlene podjetja Forthnet z veseljem pozdravljam v skupini United Group. Za to podjetje imamo velikopotezne načrte, ki jih bo uresničila nova vodstvena ekipa. Blagovna znamka Nova podjetja Forthnet je v Grčiji zelo uveljavljena in za poslovanje vidimo veliko potenciala.«

Nato je nadaljevala: »Priložnost imamo, da na grški trg pripeljemo več vsebin in več izbire na področjih zabave in športa ter tako spodbudimo rast storitev plačljive televizije. Prepričani smo, da lahko svoje znanje o vsebinah in tehnologiji združimo s široko ponudbo telekomunikacijskih storitev ter tako zagotovimo vrhunsko uporabniško izkušnjo in uresničimo svoje poslovne cilje.«

Skupina United Group, ki je v lasti sklada BC Partners, je junija najavila dogovor o nakupu začetnega deleža, ki je predstavljal približno 36 odstotkov operaterja Forthnet. Do danes je skupina United Group svoj delež povečala na približno 80 odstotkov. Do konca leta, ko bo podjetje zaključilo preoblikovanje zamenljivega dolga, se bo lastniški delež povečal na približno 85 odstotkov.

Zavezujoča prevzemna ponudba

V skladu z grškimi pravili glede ponudb je skupina United Group izpolnila zahteve za zavezujočo prevzemno ponudbo in bo po pričakovanjih oddala zavezujočo prevzemno ponudbo, ki bo zaključena v prvem četrtletju leta 2021.

Če skupina United Group po zaključku zavezujoče prevzemne ponudbe prevzame vsaj 90 odstotkov običajnih delnic podjetja Forthnet, bo sčasoma pridobila 100-odstotni delež s kombinacijo nakupov delnic prek zavezujoče prevzemne ponudbe in/ali pravice, da iztisne preostale delničarje v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi.

Forthnet je ponudnik storitev za domačo zabavo in komunikacijo v Grčiji ter ima približno 1.000 zaposlenih in skoraj 1,4 milijona denarja ustvarjajočih enot. Z blagovno znamko Nova Forthnet svojim strankam prek satelitske televizije nudi več kot 60 programov.

Prevzem Forthneta je tretja večja transakcija skupine United Group v manj kot letu in sledi prevzemoma hrvaškega operaterja Tele2 in bolgarskega Vivacoma. Skupaj so prevzemi velikost skupine povečali na skoraj 1,7 milijarde USD prihodkov.

S poslovanjem na področjih telekomunikacij, medijev in e-poslovanja platforma skupine United Group združuje vodilne operaterje in najboljše ponudnike vsebin v Jugovzhodni Evropi. Podjetje ima več kot 10 milijonov naročnikov in 11.000 zaposlenih.

O skupini United Group

Skupina United Group s sedežem v Amsterdamu je vodilni telekomunikacijski in medijski operater v Jugovzhodni Evropi.  Z obsežnimi naložbami v digitalno infrastrukturo zagotavlja vodilne storitve uporabnikom po vsej regiji. V 20 letih poslovanja je skupina United Group prevzela in uspešno integrirala več kot 100 podjetij.  Ima najboljšo omrežno pokritost v regiji in uporabnikom nudi najbolj privlačne televizijske vsebine z vsega sveta. Skupina United Group je od marca 2019 v lasti sklada BC Partners, enega največjih naložbenih podjetij na svetu ter posluje v osmih državah. Za več informacij obiščite https://united.group/