Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Medijsko središče
People

UNITED GROUP | 16.11.2021. 23:00:00

United Group imenovala Nikolaia Andreeva za izvršnega direktorja bolgarskega Vivacoma

Skupina United Group, vodilna ponudnica telekomunikacijskih storitev in medijskih vsebin v jugovzhodni Evropi, je sporočila, da je za izvršnega direktorja svojega bolgarskega operaterja Vivacom imenovala Nikolaia Andreeva. Funkcijo bo nastopil 1. decembra. United Group je sporočila tudi, da bo Dirk Gerkens, direktor za programske vsebine, produkcijo in prodajo oglasov v družbi United Media, novi izvršni direktor družbe Nova Broadcasting Group, največjega medijskega podjetja v Bolgariji.

Nikolai Andreev bo na mestu izvršnega direktorja zamenjal Atanasa Dobreva, ki je avgusta napovedal, da bo odstopil, mesto izvršnega direktorja družbe Nova pa prevzema Dirk Gerkens, nekdanji izvršni direktor programov RTL Klub in TV2 na Madžarskem.

»Veseli nas, da smo imenovali dve izkušeni vodji. Nikolai je zelo vsestranski strokovnjak, ki je dokazal svoje vodstvene sposobnosti v več panogah. Opravil je odlično delo pri razvoju Nove v uspešno družbo, kakršna je danes. Dirk je cenjen evropski televizijski direktor z več kot 25-letnimi izkušnjami v panogi,« je povedala izvršna direktorica United Group Victoriya Boklag.

Boklagova je prepričana, da bosta Vivacom in Nova Broadcasting Group pod novim vodstvom nadaljevala uspehe, ki sta jih dosegla v zadnjih letih. »Bolgarski trg in naša podjetja so za United Group zelo pomembna. Prepričana sem, da se bosta tako Vivacom kot Nova še naprej krepila,« je dejala.

Andreev se je podjetju Nova Broadcasting Group pridružil leta 2009 kot finančni direktor, leta 2019 pa postal izvršni direktor. Je magister financ in dobitnik EY/Forbes nagrade »CFO of the year«.

Gerkens se je skupini United Group pridružil lani in je del upravnega odbora United Media. Tesno je sodeloval pri vodenju Nova Broadcasting Group, odkar jo je pred skoraj letom dni prevzela United Group.

Znotraj skupine United Group v Sloveniji poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, informativni spletni portal N1, televizija Sportklub ter platforma za e-poslovanje Shoppster.