Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Novosti
People

| 14.06.2021. 22:00:00

Telemach kot prvi predstavlja gigabitno omrežje s pravo 5G uporabniško izkušnjo

Pri Telemachu nenehno zremo v prihodnost in želimo svojim uporabnikom ponujati najkakovostnejše, stabilne, varne in visokotehnološke storitve.
Po uspešni aprilski dražbi in pridobljeni odločbi o dodelitvi frekvenc za mobilno telefonijo, smo tako začeli vzpostavljati infrastrukturo za mobilno omrežje pete generacije s hitrostmi tudi nad 1Gbps.
Uporabniki Telemacha lahko pravo 5G izkušnjo od 15. 6. 2021 doživite na najbolj frekventnih območjih Ljubljane, mestnem središču in območju BTC, skladno s strategijo pa se bomo nato z gradnjo osredotočali tudi na druga večja slovenska mesta.
Uporabnikom z ustreznimi mobilnimi aparati je storitev promocijsko na voljo v vseh mobilnih paketih družine VEČ, za uporabo pa je potrebno poslati ključno besedo 5G na številko 7070.
»Zdaj vstopamo v novo poglavje. Dolgo časa smo pripravljali omrežje na mobilno tehnologijo 5G in sedaj smo tu. Prehod na tehnologijo 5G nam bo omogočil nadaljnjo rast in s tem krepitev moči na slovenskem trgu,« je razkril Adrian Ježina.  Poudaril je, da bodo v prihodnjih letih v tehnologiji 4G in 5G vložili več kot 100 milijonov evrov.
Telemach je sicer že vrsto let najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji in je na začetku leta na tem področju dosegel nov mejnik – 600.000 uporabnikov. Najnaprednejše in zanesljive storitve pa so mu še drugo leto zapored prinesle certifikat Best in Test mednarodno priznanega podjetja Umlaut za najboljšo uporabniško izkušnjo tako na fiksnem kot mobilnem področju1.
V podjetju se lahko pohvalijo tudi z lastnim fiksnim GIGA omrežjem nove generacije, ki pokriva več kot 350.000 gospodinjstev in že danes skoraj v celoti zagotavlja dostop do interneta s hitrostmi do 1 Gbps.
Skupina United Group, katere del je Telemach, se strateško zavzema za digitalizacijo jugovzhodne Evrope, zato pospešeno vlaga tudi v optično omrežje nove generacije, ki bo uporabnikom zagotovilo napredne tehnologije in storitve s hitrostmi do osupljivih 10 Gbps.
Cilje digitalizacije družba Telemach v Sloveniji uresničuje z nenehnim vlaganjem v svoje omrežje, s tem pa jasno dokazuje svojo odločnost biti še boljši in prva izbira v svetu digitalnih in mobilnih komunikacij.

Trditev o najboljšem omrežju temelji na rezultatih neodvisne raziskave, ki jo je v Sloveniji izvedla družba umlaut AG s t. i. metodologijo množičnega zunanjega izvajanja (crowdsourcing) v obdobju od julija do decembra 2020. Telemach je za mobilno in fiksno omrežje prejel certifikat »Najboljši na testu« po uporabniški izkušnji. n=92,3 milijonov za mobilno omrežje in n=1,4 milijonov za fiksno omrežje«. Več na: https://telemach.si/naj-omrezje/