Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

V razdelku Več informacij si lahko preberete najpogostejša vprašanja in odgovore v zvezi z video klubom in časovnimi funkcijami.

Več informacij
 1. Zatemnitve programov

  Želim si ogledati tekmo ali serijo na priljubljenem programu, vendar je slika zatemnjena. Kaj je vzrok za to?

  Vzrok je povezan z zakupom avtorskih pravic za prenos določene vsebine. Če programski dobavitelj ali ponudnik TV programa za določeno območje nima avtorskih pravic za predvajanje, smo operaterji dolžni to vsebino zatemniti.

  Kdo ima zakupljene avtorske pravice za predvajanje vsebine?

  Avtorske pravice za predvajanje vsebine ima TV hiša (ORF, HRT, TVSLO, PINK,…), lahko tudi več, ne le ena.

  Ali je možno vsebino predvajati v katerikoli državi?

  Zakupljene pravice za predvajanje določene vsebine se lahko nanašajo na zgolj določeno območje (prenos določene tekme samo na območju ene države).
  V praksi to pomeni: če zakupi HRT pravice za prenos svetovnega nogometnega prvenstva samo za predvajanje na območju Republike Hrvaške, mora biti program HRT v času predvajanja tekem zatemnjen na vseh območjih izven ozemlja Republike Hrvaške. Prav tako recimo TVSLO ne sme predvajati določenih tekem na Hrvaškem, v Italiji, Avstriji, oziroma povsod, kjer imajo operaterji vključen program TVSLO, če ima pravice le za predvajanje na območju Republike Slovenije. Drugod morajo biti tekme zatemnjene.

  Ali zatemnitev programov velja le za posamezne kabelske operaterje ali za vse?

  Vsi operaterji prejmemo uradno zahtevo televizijske hiše, na podlagi katere smo dolžni program zatemniti.

  Zakaj je včasih slika zatemnjena že pred začetkom tekme ali še tudi po koncu?

  Kot omenjeno, nam programski dobavitelj oziroma ponudnik TV programa, ki ima pravice za predvajanje, vnaprej pošlje vsebine, ki jih moramo zatemniti ter natančne termine. Glede na prejeto zahtevo zatemnitve sistemsko nastavimo. Ker pa občasno pride do zamika med napovedanim terminom predvajanja in dejanskim predvajanjem na strani ponudnika TV vsebine, lahko pride do zatemnitve predčasno ali pa je program zatemnjen še kasneje.

  Pri nekaterih vsebinah pa so že same omejitve po zatemnitvi obsežnejše in moramo zatemniti tudi oddajo pred dogodkom, saj lahko vključuje vsebino, ki je podvržena avtorskim pravicam. Ponudniki TV vsebin (telekomunikacijski  operaterji) nimamo vpliva na vsebino in spored določenega programa.

  Pri Telemachu nam je uporabniška izkušnja zelo pomembna in zavedamo se, da zatemnitve predstavljajo slabšo izkušnjo, vendar pa na le te nimamo vpliva, zato se zahvaljujemo za razumevanje.

 2. Kaj mi omogoča elektronski programski vodič (EPG)?

  V elektronskem programskem vodiču (EPG) si lahko ogledate, katere vsebine bodo na sporedu v naslednjih dneh. Z digitalnimi sprejemniki Cisco, ki imajo to tehnično možnost, lahko uporabljate funkcijo Zamujeno 72 ur, pri čemer mora biti ta možnost vključena v vaš paket ali dokupljena ločeno kot dodatna možnost. Pri EON Smart Boxih je možnost ogleda za nazaj že privzeto vključena v paket, in sicer omogoča ogled za nazaj do 7 dni na vseh programih.

 3. Kaj potrebujem za spremljanje vsebin iz Video kluba?

  Za spremljanje vsebin preko storitve Video klub potrebujete ustrezen digitalni sprejemnik. Storitev je možna na naslovih, kjer obstajajo tehnične možnosti priklopa. Za preverbo možnosti storitve nas lahko pokličete na telefonsko številko 070 700 700 ali nam pišete na [email protected].

 4. Kaj potrebujem za uporabo časovnih funkcij?

  Za uporabo časovnih funkcij (Zamujeno 72 ur, Premor, Zamujeno, Snemanje) potrebujete ustrezen interaktivni digitalni sprejemnik ter zunanji trdi disk, ki vam ga ob naročilu storitve proti plačilu zagotovi Telemach. Mesečna naročnina za uporabo časovnih funkcij se razlikuje glede na velikost diska (na voljo sta 500 GB in 1 TB). Storitev zamujeno 72 ur lahko uporabljate kot del paketa ali kot samostojno storitev z mesečno naročnino.

  Časovne funkcije niso možne z uporabo naprave D3 CAM – (PCMCIA kartica in modul).

 5. Kako dostopam do vsebin Video klub?

   V Video klubu lahko iščete vsebine, pogledate najete vsebine in najamete vsebine pod menujem IZBERITE in NOVOSTI.

  Do Video Kluba lahko dostopate preko tipke VOD na daljinskem upravljalniku ali z izbiro možnosti Meni > Video Klub > Katalog.

  Iščete z izbiro kategorije. Ko najdete želeni naslov, si lahko podrobni opis vsebine ogledate s pritiskom na gumb OK na daljinskem upravljalniku.

  Za nakup vsebin v videoteki morate vpisati kodo PIN (prednastavljena koda je 1234, lahko pa si jo v nastavitvah poljubno ponastavite). Kupljena vsebina vam je na voljo naslednjih 48 ur.

  Med predvajanjem lahko vsebine previjate nazaj ali naprej, zaustavite in ponovno predvajate.

  Vsebin, ki se nahajajo v videoteki, ni mogoče posneti na zunanje naprave za shranjevanje podatkov.

  OPOMBA: kupljeno vsebino plačate z naslednjim računom za storitve.

 6. Kako se uporablja funkcija Ogled nazaj?

  Če zamudite svojo najljubšo oddajo, film ali serijo, vam storitev časovnega zamika Ogled nazaj omogoča ponovni ogled.

  Programi, na katerih lahko uporabite to možnost, so v elektronskem programskem vodiču (EPG) označeni s krožno puščico in modro črto.
  Če želite uporabiti možnost časovnega zamika:
  1. Izberite program, na katerem si želite ogledati zamujeno vsebino.
  2. Pritisnite gumb EPG na daljinskem upravljalniku in na zaslonu se bo pokazal vodič z informacijami o vsebinah.
  3. Z levo puščico se premikate do zamujene vsebine, ki si jo želite ogledati.
  4. Nato pritisnite tipko OK in izberite možnost GLEJ OD ZAČETKA.

  Po vsebinah se lahko po želji premikate naprej in nazaj. Vsebine ni mogoče posneti.

   

 7. Kako uporabljati storitev HBO OD?

  Ogled vsebin HBO OD:

  1. Pritisnite tipko VOD na daljinskem upravljalniku.

  2. Pritisnite puščico navzgor in desno, da označite vnos HBO. Izbrana vsebina se vedno nahaja v spodnjem levem kotu in je označena z rdečo barvo.

  3. S pritiskom na gumb OK se odpre HBO OD in pojavijo se kategorije in vsebine iz produkcije HBO.

  4. Želeni naslov potrdite s pritiskom na tipko OK, izberite možnost GLEJ in svojo odločite še enkrat potrdite s pritiskom na gumb OK.

  5. Uživajte v vsebinah!

   Če naprava ne prikaže vsebin HBO OD, poskusite ponovno zagnati digitalni sprejemnik.

  • Ponovni zagon digitalnega sprejemnika

  Napravo lahko ponovno zaženete na dva načina:

  • Preko menija digitalnega sprejemnika: Nastavitve > Tehnične Nastavitve > Sistem > Ponovni zagon digitalnega sprejemnika
  • s pritiskom na stikalo na hrbtni strani digitalnega sprejemnika.
 8. Na kolikšnem številu naprav lahko spremljam vsebine Voyo?

  Voyo lahko z enim uporabniškim računom uporabljate na največ petih napravah, istočasno pa le na eni napravi.

 9. Kaj potrebujem za spremljanje programov v visoki ločljivosti HD?

  Za spremljanje programov v visoki ločljivosti, potrebujete ustrezen digitalni sprejemnik, ki omogoča HDMI povezavo z vašim televizorjem. Ustrezen digitalni sprejemnik vam zagotovi Telemach. Če uporabljate televizijski sprejemnik z vgrajenim sprejemnikom DVB-C, lahko programe v visoki ločljivosti spremljate z uporabo modula D3 CAM.

 10. Ali lahko tehnik nastavi digitalne programe?

  Digitalni programi so ob priklopu že nastavljeni na digitalnih sprejemnikih Cisco in EON box. Prav tako televizorji ob iskanju razvrstijo digitalne programe po programskih mestih. Seveda lahko tehnik nastavi programe na želena programska mesta. Prihod tehnika in delo se obračunata v skladu z veljavnim Telemachovim cenikom.

 11. Ali lahko zaustavim ali prevertim trenutno gledano vsebino?

  Da, če Vaš paket in sprejemnik omogočata ogled za nazaj.

 12. Kaj je Video klub?

  Video klub je storitev videa na zahtevo in vam omogoča ogled raznovrstnih filmov, serij, risank, filmov za odrasle in ostalih vsebin iz široke ponudbe. Izbirate lahko med Hit sceno, kjer plačate za ogled posameznih naslovov, in storitvijo Pickbox, v okviru katere imate z mesečno naročnino ali ustreznim naročniškim paketom neomejen dostop do raznovrstnih vsebin.

 13. Ali lahko uporabljam lasten zunanji disk?

  Za storitev časovnih funkcij ne priporočamo uporabe lastnega zunanjega diska, saj lahko povzroči okvaro opreme. Naročnikovega diska ne servisiramo in ne vzdržujemo. V primeru uporabe lastnega diska svetujemo, da uporabite prazen disk, saj se vsebina na disku ob pričetku namestitve na sprejemnik izbriše oziroma se poškoduje in ne bo več dostopna.

 14. Kaj je HBO OD?

  HBO OD (HBO on demand) je videoteka na zahtevo na vašem digitalnem sprejemniku. Na voljo je naročnikom, ki imajo v paketih vključen HBO Premium ali pa paket HBO Premium aktivirajo kot samostojni dodatni paket.

 15. Ali je funkcija Ogled nazaj na voljo na vseh programih?

  Funkcija Ogled nazaj je pri D3 sprejemnikih na voljo le za izbrane televizijske programe. Poiščite jih v programskem vodiču (na daljinskem upravljalcu pritisnite tipko EPG za dostop do programskega vodiča) in si oglejte zamujene vsebine. V programskem vodiču so programi, ki so na voljo s funkcijo Ogled nazaj, označeni z krožno puščico in modro črto. V kolikor imate EON Smart Box je ogled za nazaj do 7 dni možen na vseh programih.

  Za uporabo funkcije Ogled nazaj potrebujete ustrezen digitalni sprejemnik. Časovne funkcije niso možne z uporabo naprave D3 CAM – (PCMCIA kartica in modul).

 16. Kaj je Pickbox?

  Pickbox je storitev vsebin na zahtevo, ki zagotavlja dostop do več kot 3000 ur filmov in serij. Na voljo so serije, risanke in filmske klasike, do katerih lahko dostopate brez omejitev.
  Pickbox lahko spremljate brezplačno, če imate enega izmed paketov GOLD TROJKA, ali kot dodatno storitev obstoječemu paketu. Za uporabo vsebin Pickbox potrebujete ustrezno opremo.

  Ogled vsebin Pickbox:
  1. Na daljinskim upravljalnikom pritisnite gumb VOD, da se odpre katalog storitev, ki so na voljo.
  2. Izberite vnos Pickbox in ga odprite s tipko OK.
  3. Ko se Pickbox odpre, so vidne vse vsebine.
  4. Izberite želeno vsebino in gumb GLEJ ter pritisnite tipko OK.
  5. Uživajte ob ogledu vsebine.

  Če med vsebinami videa na zahtevo ni storitve Pickbox, morate ponovno zagnati sprejemnik. Na voljo imate dva načina:
  • Preko menija digitalnega sprejemnika: Nastavitve > Tehnične Nastavitve > Sistem > Ponovni zagon digitalnega sprejemnika.

 17. Funkcija Ogled nazaj ne deluje. Kaj lahko naredim?

  Če funkcija Ogled nazaj ne deluje ali če izgine modra črta v elektronskem programskem vodiču (EPG), lahko naredite naslednje:

  1. Ponovni zagon digitalnega sprejemnika
  Na voljo imate dve možnosti:
  • Preko menija digitalnega sprejemnika: Nastavitve > Tehnične Nastavitve > Sistem > Ponovni zagon digitalnega sprejemnika.
  • S pritiskom na stikalo na hrbtni strani digitalnega sprejemnika.

  ali

  2. Posodabljanje informacij preko menija digitalnega sprejemnika
  • Na daljinskem upravljalniku pritisnite gumb Menu.
  • Na daljinskem upravljalniku trikrat pritisnite puščico za gor, dokler ne dosežete vnosa NASTAVITVE.
  • Pritisnite desno puščico za dostop do tehničnih nastavitev ter potrdite s pritiskom na gumb OK.
  • Premikajte se desno, dokler ne pridete do menija SISTEM, kjer pritisnite gumb OK.
  • Izberite možnost RESET EPG DATA in pritisnite OK.

 18. Zakaj vsebina, ki sem jo gledal za nazaj, ni bila dokončana?

  Vsebine so posnete po časovnici EPG (elektronski programski vodič), ki jo dobimo od programskih dobaviteljev. Pri predvajanju programa lahko pride do odstopanja, zato si v takšnem primeru želene vsebine ni možno ogledati do konca.

  Svetujemo vam, da za ogled nadaljevanja zaženete ogled naslednje vsebine (oddaje/filma,…) in si tako pogledate preostanek oz. zaključek vsebine.

 19. Ali je možno spremljati vsebine Voyo v živo?

  Ne, VOYO vsebine lahko spremljate zgolj preko Video kluba oz. VOYO aplikacije.

 20. Ali lahko uporabljam časovne funkcije na več televizorjih?

  Časovne funkcije so na voljo na več televizorjih ob uporabi ustreznih interaktivnih digitalnih sprejemnikov (D3). Za priklop tretjega interaktivnega digitalnega sprejemnika je treba predhodno preveriti jakost signala do objekta. Preverba jakosti signala je brezplačna storitev.