Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

eSIM je nova generacija kartice SIM. Gre za virtualno kartico SIM, ki je integrirana v sami napravi in tako nadomešča običajno fizično kartico SIM. Telefonsko številko aktivirate s skeniranjem QR kode. Navodila najdete tukaj.

 

Prednosti, ki jih prinaša eSIM

 • Dve številki, ena naprava - S kartico eSIM boste za službeno in osebno telefonsko številko potrebovali samo en telefon.
 • Manj prostora, več inovativnosti - Kartica eSIM, ki je intergrirana v sami napravi, zavzame v napravi manj prostora kot fizična kartica SIM. Zato lahko proizvajalci naprav več pozornosti posvetijo kompaktnosti in namenijo več prostora za najnujnejše.
 • Brez skrbi glede prave velikosti kartice SIM - Kartica eSIM je že integrirana v vašem pametnem telefonu, zato vam ne bo več treba skrbeti, ali imate pravo velikost kartice SIM.
 • eSIM je za nove naročnike brezplačna, do preklica pa se podaljša promocijsko obdobje brezplačne menjave za obstoječe naročnike
 • Seznam naprav, ki podpirajo delovanje eSIM, si lahko ogledate tukaj.
Več informacij
 1. Kaj je eSIM?
  eSIM je nova generacija kartice SIM. Gre za virtualno kartico SIM, ki je integrirana v samo napravo in tako nadomešča običajno fizično kartico SIM.
 2. Kakšne prednosti prinaša eSIM?
  • eSIM omogoča uporabo dveh številk na eni napravi, na primer uporabo zasebne ter službene številke hkrati.
  • Namestitev eSIM je možna tudi na pametnih urah, kar uporabnikom omogoča mobilno na poti tudi brez pametnega telefona. Ta možnost bo navdušila predvsem športnike, ki se odslej na primer na tek lahko odpravijo brez telefona. 
  • Sama eSIM je integrirana v pametnem telefonu, zato uporabnikom ni več potrebno skrbeti za ustrezno velikost kartice SIM.
 3. Kaj potrebuje uporabnik za aktivacijo eSIM?
   1. a. kodo QR eSIM,
   2. b. mobilno napravo, ki podpira delovanje eSIM.
 4. Kako aktivirati eSIM v mobilni napravi?
  Telefonsko številko aktivirate s skeniranjem kode QR. Aktivacija eSIM se razlikuje glede na operacijski sistem. Navodila za aktivacijo najdete tukaj.
 5. Katere naprave podpirajo eSIM?
  Seznam naprav, ki podpirajo delovanje eSIM, si lahko ogledate tukaj.
 6. Ali se eSIM lahko uporablja vzporedno s klasično kartico SIM?
  eSIM se lahko uporablja vzporedno s klasično kartico SIM, če naprava omogoča dual SIM oziroma sočasno uporabo tudi eSIM. To je odvisno od proizvajalca ter modela naprave. 
 7. Ali lahko na napravi hkrati deluje več eSIM?
  Na obeh operacijskih sistemih (IOS, android) lahko deluje samo ena eSIM. Če želi naročnik uporabiti drugi profil eSIM, je prvi nedosegljiv (enako, kot če bi zamenjal fizično kartico SIM). 
 8. Ali je lahko naročniška številka hkrati registrirana na dveh karticah SIM?
  Ena naročniška številka ne more biti hkrati registrirana na dveh karticah SIM (eSIM/klasična SIM), na primer za uporabo v telefonu in še v tablici.