Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Novosti
People

| 10.11.2019. 00:00:00

United Group prevzema operaterja Vivacom

Gre za drugi večji nakup skupine United Group (Telemach, SportKlub) v devetih mesecih, odkar je lastnik BC Partners. United Group krepi svoj položaj vodilnega telekomunikacijskega in medijskega ponudnika v Jugovzhodni Evropi.


United Group, vodilni telekomunikacijski in medijski ponudnik v Jugovzhodni Evropi ter lastnik podjetij Telemach in SportKlub, je dosegel dogovor o nakupu podjetja Vivacom, največjega operaterja v Bolgariji.


Gre za že drugi nakup od marca 2019, ko je naložbeni sklad BC Partners s sedežem v New Yorku in Londonu kupil skupino United Group v eni od največjih transakcij v zgodovini regije. Prevzem bo pospešil rast skupine United Group, razširil njeno geografsko prisotnost in utrdil njen položaj vodilnega regionalnega ponudnika v tej panogi. Skupina United Group je prisotna že v šestih državah v regiji.


Vivacom zagotavlja storitve več kot 1,8 milijona uporabnikom. Kot prvi telekomunikacijski operater v Bolgariji danes domačim in poslovnim uporabnikom zagotavlja napredne storitve, kot so optično internetno omrežje, mobilna telefonija in digitalna televizija.


Pričakuje se, da bo transakcija zaključena v drugem četrtletju leta 2020, ko prejme dovoljenje komisije za varstvo konkurence. Kupnino bo skupina United Group poravnala s posojili in lastnimi sredstvi.


Victoriya Boklag, izvršna direktorica skupine United Group, je povedala: »Vivacom je podjetje z uspešnim vodstvom, ki odlično posluje. Navdušena sem, da imamo priložnost njihovo poslovanje še izboljšati. Bolgarija je privlačen trg, s tem nakupom pa bomo svoje poslovanje razširili na nova področja. United Group pri tovrstnih prevzemih in integracijah dosega odlične rezultate, saj je skupina od nastanka kupila že več kot sto podjetij.«


Nikos Stathopoulos, partner v podjetju BC Partners, je povedal: »Ko smo vložili v skupino United Group, smo njen poslovni model, tehnologijo in vodilno vlogo v regiji videli kot ključne dejavnike organske rasti, ki dodatno pospešujejo prevzeme lokalnih podjetij. Zadovoljni smo, da bomo z operaterjem Vivacom v skupini dobili dinamičnega operaterja, ki posluje na rastočem trgu, kar nam bo omogočilo nadaljnjo širitev poslovanja v Evropi.«


Spas Roussev, predsednik nadzornega odbora Vivacoma, je povedal: »Ta transakcija predstavlja izjemen uspeh in je odlična priložnost za Vivacom, naše uporabnike in celo Bolgarijo. Zahvaljujoč našim prizadevanjem je Vivacom postal eden najuspešnejših evropskih operaterjev. Sedaj pozdravljamo nove delničarje - podjetje BC Partners, ki je med najuspešnejšimi globalnimi naložbenimi podjetji z močno prisotnostjo v Evropi in Severni Ameriki. Vivacom bo odigral pomembno vlogo v prihodnjem razvoju skupine United Group, vodilnem telekomunikacijskem operaterju in medijskem ponudniku v regiji.«