Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Novosti
People

| 24.04.2024. 22:00:00

ŠPORTNE IGRE MLADIH OD LETOS TUDI V SLOVENIJI

Športne igre mladih, največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi, so prišle tudi v Slovenijo. Ponujajo priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem in spodbudnem okolju srečajo s športom, učijo o pomembnosti gibanja, sodelovanju in pošteni igri. Kot družbeno odgovorno podjetje se je projektu pridružil tudi Telemach, saj želimo mlade spet spodbuditi k zdravemu življenjskemu slogu.

Telemach je že dolga leta zvest podpornik slovenskega športa, saj je generalni sponzor prve slovenske nogometne lige – Prva liga Telemach –, mladinske nogometne lige – EON NextGen liga – in Košarkarske zveze Slovenije ter glavni sponzor Tenis Slovenija. Športne igre mladih smo podprli, ker bi radi omogočili, da se lahko s športom ukvarja vsak, ne glede na to, iz kakšnega okolja izhaja. Na Športnih igrah mladih se lahko namreč mladi brezplačno preizkusijo v desetih različnih športnih panogah: nogomet, rokomet, ulična košarka, odbojka, odbojka na mivki, med dvema ognjema, tenis, namizni tenis, atletika in šah.

Športne igre mladih so sicer v regiji prisotne že 27 let, sprva kot lokalni športni turnir, zdaj pa kot mednarodni športni dogodek, ki je skupno gostil že več kot 2.760.000 udeležencev. Gonilna sila tekmovanja je Zdravko Marić, igre pa podpirajo vodilne svetovne (športne) organizacije, kot so Mednarodni olimpijski komite (MOK), Svetovna nogometna zveza (FIFA), Evropska nogometna zveza (UEFA), Mednarodna košarkarska zveza (FIBA), Evropska komisija, Evropski parlament, vlade vseh držav, v katerih se igre odvijajo, itd. Tudi seznam ambasadorjev je zelo impresiven, saj so na njem Aleksander Čeferin, Luka Modrić, Edin Džeko, Nemanja Matić, Darijo Srna, Nemanja Vidić, Slaven Bilić, Karl-Heinz Rummenigge, Nikola in Luka Karabatić, Domagoj Duvnjak in drugi.

V okviru Športnih iger mladih bodo maja in junija potekali tudi Telemachovi dnevi športa, na katerih se bodo nastopajoči – učenci od 1. do 4. razreda OŠ – na različnih prizoriščih po vsej Sloveniji merili v teku na 60 metrov in igri med dvema ognjema. Ob tem bomo mlade na posebnih delavnicah poučevali tudi o varni rabi interneta, torej kako se izogniti vsem pastem, ki nanje prežijo na spletu.

Za še več informacij pojdite na uradno spletno stran Športnih igrah mladih