Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Novosti
People

| 14.02.2022. 23:00:00

Po rezultatih Ookla® Speedtest® ima Telemach najhitrejše 5G in fiksno omrežje v Sloveniji

Telemach se lahko pohvali z novima prestižnima nagradama. Na podlagi meritev uporabnikov s pomočjo aplikacije Ookla Speedtest® je namreč uradno potrjeno, da sta Telemachovi omrežje 5G in fiksno omrežje najhitrejši v državi*.

Preizkusi s pomočjo aplikacije Ookla Speedtest® temeljijo na dejanskih izkušnjah uporabnikov, ki testirajo omrežje, s katerim dostopajo do interneta v resničnem okolju in na lastnih napravah, kar daje najboljši vpogled v njihovo uporabniško izkušnjo. Rezultati izhajajo iz analize preizkusov, ki so jih z uporabo aplikacije Ookla Speedtest® v obdobju od 1. 7. do 31. 12. 2021 v Slovenji izvedli Telemachovi uporabniki omrežja 5G in fiksnega omrežja.

Vodilna aplikacija za merjenje hitrosti Speedtest® se ponaša z neodvisno in natančno metodo, ki je sčasoma postala svetovni zlati standard za to industrijo in temelji na podatkih, pridobljenih s pomočjo več kot 10 milijonov uporabniških testov na dan.

Prestižni nagradi sta rezultat obsežnih Telemachovih naložb in stalnih nadgradenj tako v mobilno kot fiksno omrežje ter usmerjenosti v visokotehnološko infrastrukturo. V podjetju, ki je vodilni ponudnik fiksnega širokopasovnega interneta in plačljive televizije ter najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji, se lahko namreč pohvalijo z lastnim fiksnim GIGA omrežjem nove generacije.

Ta pokriva več kot 350.000 gospodinjstev in skoraj v celoti zagotavlja dostop do interneta s hitrostmi do 1 Gbps, hkrati pa se osredotočajo na tehnologijo DOCSIS 3.1 ter XGSPON, ki bo uporabnikom omogočala hitrosti kar do 10 Gbps. Telemach je lani junija tudi prvi v Sloveniji predstavil gigabitno omrežje s pravo 5G uporabniško izkušnjo s hitrostmi do 1 Gbps, omrežje pete generacije pa zagotavlja v že več kot 50 krajih po Sloveniji.

Uporabniki lahko v najhitrejših omrežjih uživajo v paketih EON in VEČ, ki so ta čas dostopni po akcijskih cenah.

* Nagrada za najhitrejše fiksno in 5G omrežje v Sloveniji temelji na podlagi analize podatkov Ookla® Speedtest Intelligence® za obdobje 3.–4. četrtletje 2021. Blagovna znamka Ookla® je uporabljena po licenci in z dovoljenjem.