Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Novosti

| 21.06.2022. 13:00:43

Na EONu si oglejte dobrodelni koncert za Ukrajino s svetovno znanimi zvezdniki

Številni svetovno znani glasbeniki in politiki bodo v torek, 21. junija, ob 20.00 v Amsterdamu sodelovali na dobrodelnem koncertu v podporo ukrajinskemu uporu proti ruski invaziji.

Koncert z naslovom Objemimo Ukrajino bo obeležil štiri mesece bitke Ukrajine z rusko vojsko, na njem pa bodo številne svetovno znane glasbene zvezde in politiki izrazili podporo Ukrajini in njenim prebivalcem. 

Prenos koncerta bo potekal na programih 1 + 1 (EON in D3 sprejemniki: programsko mesto 567, Total TV: 617), kjer si ga bodo lahko uporabniki platforme EON ogledali v živo, takoj po zaključku pa bo na na voljo tudi kot video na zahtevo. Cilj koncerta je opozoriti svet na vojno v Ukrajini in zbrati humanitarna sredstva za njene državljane, ki jih je prizadela ruska invazija.

S sodelovanjem na dobrodelnem koncertu bodo svojo podporo izkazali slavni glasbeniki, med katerimi so tudi največji ukrajinski zvezdniki Verka Serduchka, Kalush Orchestra, Jamala in Ruslana ter številni svetovno znani glasbeniki, kot so Jeangu Macrooy, Conchita Wurst, Emmelie de Forest, S10, Malik Harris in Blind Channel.

Gledalcem po vsem svetu bodo v nagovorih svoje misli o razmerah v Ukrajini predstavili poslanci Evropskega parlamenta Anna Fotyga, Andrius Kubilius in Petras Auštrevičius; Angelo Farrugia, predsednik parlamenta Malte; Mario Draghi, italijanski premier; Klaus Iohannis, predsednik Romunije; Emmanuel Macron, predsednik Francije; Olaf Scholz, kancler Nemčije; Maia Sandu, predsednica Moldavije; Dimitar Kovačevski, predsednik vlade Severne Makedonije; Charles Michel, predsednik Evropskega sveta; Dmytro Kuleba, minister za zunanje zadeve Ukrajine; Oleksandr Tkachenko, ukrajinski minister za kulturo in informacijsko politiko; Egils Levits, predsednik Latvije; Marcelo Rebelo de Sousa, predsednik Portugalske; Lindita Nikolla, predsednica parlamenta Republike Albanije, ter prva dama Ukrajine Olena Zelenska in Volodimir Zelenski, predsednik Ukrajine.