Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Novosti
People

| 21.04.2022. 22:00:00

Na EONu si oglejte dobrodelni koncert slavne ukrajinske rock skupine Okean Elzy

Dobrodelni koncert slavne ukrajinske skupine Okean Elzy z naslovom Vse bo v redu bo potekal v Kijevu, na postaji podzemne železnice Zlata vrata. Ta je eden glavnih simbolov ukrajinske prestolnice in ena najlepših postaj na svetu, med oboroženimi napadi na mesto pa je tu našlo in še vedno najde zatočišče na tisoče Ukrajink in Ukrajincev.

90-minutni koncert si bodo uporabniki platforme EON lahko ogledali v nedeljo, 24. aprila 2022. Začel se bo ob 20. uri (po srednjeevropskem času) na programu 1+1 International (EON in D3 sprejemniki: programsko mesto 567, Total TV: 617), takoj po zaključku pa bo na voljo tudi kot video na zahtevo. Koncert organizira 1+1 Media, eden največjih medijskih družb v vzhodni Evropi, s ciljem vliti upanje milijonom Ukrajincev, ki jih je prizadela vojna, in zbrati denar za humanitarno pomoč v vojni ranjenim ali prisilno razseljenim otrokom. Donacije bodo možne na povezavi https://ivsebudedobre.1plus1.ua/en

Pomemben del koncerta so arhivski videoposnetki, ki jih je posnel pevec skupine Svjatoslav Vakarčuk. Da bi podprl civiliste, prostovoljce in vojake, že od začetka vojne potuje po vsej Ukrajini in nastopa v zakloniščih, na ulicah, postajah podzemne železnice in vojnih območjih. Zamisel o ​»najbolj nevarni turneji na svetu« se mu je porodila po obisku bolnišnice v Zaporožju, kjer je Vakarčuk odšel na bolniško dvorišče in spontano odpel nekaj a cappella pesmi, da bi številnim ranjencem vlil poguma. Do zdaj se je v okviru turneje ustavil že v ducat ukrajinskih mestih, kjer obiskuje šole, univerze in druge ustanove, da bi vsem zagotovil podporo, upanje in moč za prenašanje vojne.

Okean Elzy je ukrajinska rock skupina, ustanovljena leta 1994 v Lvovu. Že celo svojo kariero zastopajo človekoljubne in demokratične vrednote in so ena od skupin, katerih glasba je med odraščanjem spremljala več generacij Ukrajincev.