Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Nazaj na Novosti

| 27.05.2022. 12:25:00

Dobrodelni koncert za Ukrajino na Telemachovi platformi EON

29. maja ob 20.00 se bo v Berlinu odvijal dobrodelni koncert z naslovom Save Ukraine (Rešimo Ukrajino), na katerem bodo nastopili svetovno znani ukrajinski in mednarodni umetniki, zvezdniki in vplivneži. Program bodo popestrili tudi klasični ukrajinski umetniki in kratka video sporočila umetnikov ter javnih oseb, ki bodo spregovorili o vsakodnevnem življenju v Ukrajini in lokalnih junakih. Program bo vključeval tudi umetniške instalacije na temo vojne.

120-minutni koncert si bodo lahko naročniki na pakete EON ogledali v živo na programih 1 + 1 (EON in D3 sprejemniki: programsko mesto 567, Total TV: 617) ali kasneje kot video na zahtevo. Cilj koncerta je pozornost sveta pritegniti  na vojno v Ukrajini in zbrati dobrodelna sredstva za državljane, ki jih je prizadela vojaška invazija Rusije. Prav tako bodo gledalci več izvedeli o junaškem mestu Kijev, ki prav na ta dan praznuje svoj praznik. V poučnih video posnetkih bodo lahko tako spoznali bogato zgodovino in kulturo tega starodavnega mesta.

Med nastopajočimi bodo tudi Okean Elzy, že več generacij ena najbolj priljubljenih skupin v Ukrajini, Tina Karol, The Hardkiss, Monatik, Beissoul & Einius, Antyila, Onuka, Alyona Alyona in številni drugi. Na odru se bodo pojavili tudi Kalush Orchestra, zmagovalci Evrovizije 2022, ki so srca po vsem svetu ujeli s skladbo Stefania. Glasbeni spektakel bodo s svojimi nagovori poleg ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega popestrili številni slavni posamezniki, kot so Olaf Scholz, Bernard-Henri Lévy, Andrij Ševčenko, Madonna, Hugh Jackman in Kadebostany.

Koncert Save Ukraine je nadaljevanje humanitarnega projekta, pri katerem so do sedaj sodelovali Joe Biden, Emmanule Macron, Boris Jonson, Sting, Fatboy Slim, Bastille, Within Temptation in številna druga znana imena. Ogledalo si ga je več kot 80 milijonov gledalcev v 50 mestih, ki so zbrali 1,2 milijona EUR.