Mjesečno trošak: 120,00 €/M

Odmah plaćaš uređaj: 300,00 €/M

Brezžična tehnologija podatke prenaša prek radijskih valov. To pomeni, da za internetno povezavo sicer ne potrebujete kabla, ob tem pa pri brezžičnih povezavah lahko pogosteje prihaja do prekinitev in slabšega delovanja.

icon

RAZDALJA DO BREZŽIČNEGA USMERJEVALNIKA

Večja je razdalja od usmerjevalnika, šibkejši je signal Wi-Fi in manj zanesljiva je vaša povezava z omrežjem.

icon

OVIRE

Stene in ostale odbojne površine ovirajo signal Wi-Fi. Mobilni telefoni in naprave Bluetooth povzročajo preobremenjenost signala.

icon

SOSEDNJA OMREŽJA WI-FI

Na žalost tudi brezžična omrežja vaših sosedov vplivajo na slabše delovanje vaše brezžične povezave.

telemach telemach telemach telemach telemach

Kako lahko Wi-Fi mesh pomaga?

Wi-Fi Mesh vsebuje dva ojačevalnika signala in z večjo pokritostjo Wi-Fi in izločitvijo slabo pokritih točk zagotavlja boljšo brezžično izkušnjo za vse naprave, povezane v vašo mrežo.

Sedaj lahko v omrežju Wi-Fi uživate povsod: od kleti do višjih nadstropij in celo terase.

Album covers
Devices

Wi-Fi Mesh: 5 €/mesec

Storitev Wi-Fi Mesh z mesečno naročnino 5 € vsebuje dve brezžični enoti Air Ties, 24/7 pa vam je na voljo tudi tehnična podpora.

Naročite Naročite

Wi-Fi Mesh Android

Vaše omrežje pod vašim nadzorom

Samodejna namestitev – edinstveno upravljanje in povezovanje naprav za pametni dom, pametnih televizorjev in ostalih pametnih naprav, kot so iRobot itd.
Pametne funkcionalnosti android aplikacije: nadzor omrežja, prikaz zemljevida omrežja, kakovost povezave, ogled povezanih naprav, način varčevanja u z energijo in spreminjanje konfiguracije.
Aplikacija ni podprta za iOS.
Naročite Naročite
Album covers
Več informacij
 1. Ali lahko uporabljam WiFi Mesh omrežje na vseh internetnih priključkih?

  WiFi Mesh omrežje lahko uporabljate povsod, kjer imate dostop do interneta. WiFi Mesh AirTies je popolna možnost nadgradnje Telemach GIGA omrežja, ki ponese zanesljivo in hitro brezžično internetno povezavo tudi v oddaljene kotičke vašega stanovanja ali hiše.

 2. Kaj potrebujem za vzpostavitev WiFi Mesh omrežja?

  Potrebujete internetni dostop preko modema s prostim priključkom za UTP kabel in električne priključke za napajanje AirTies WiFi Mesh dostopnih točk.

 3. Koliko naprav potrebujem za vzpostavitev WiFi Mesh omrežja?

  Potrebujete najmanj dve napravi. V osnovnem kompletu sta že 2 usklajeni enoti, ki ju morate le ustrezno priključiti.

 4. Ali predstavlja AirTies WiFi Mesh sistem dodaten strošek za naročnike?

  AirTies 4920 WiFi Mesh sistem z dvema enotama znaša 5 EUR na mesec. V mesečno naročnino je vključena tehnična podpora.

 5. Kako dolgi so napajalni električni kabli za AirTies WiFi Mesh enote?

  Napajalni kabli za AirTies WiFi Mesh enote so dolgi približno 1,5 metra. Priključimo jih lahko kjerkoli, če je ena izmed njih priključena neposredno na modem s pomočjo UTP kabla. Priporočamo uporabo priloženega UTP kabla.

 6. Lahko AirTies WiFi Mesh enote postavim kjerkoli v stanovanju ali hiši?

  Določeni materiali drastično omejijo WiFi signal. Armirani beton, steklo s kovinskim slojem (ogledalo), debelejše kamnite stene, tudi mikrovalovne pečice in baby alarmi lahko ogrožajo kvaliteto WiFi signala. Prosimo upoštevate prisotnost morebitnih ovir in postavite AirTies WiFi Mesh enote na ustrezno mesto v prostoru. Po posvetu z našo tehnično podporo na 070 700 700 se lahko tudi dogovorimo za obisk tehnika, ki vam bo pomagal najti ustrezno rešitev za delovanje WiFi signala.

 7. Kako si lahko sam nastavim WiFi Mesh omrežje?

  Airties WiFi Mesh sistem vsebuje 2 enoti, ki sta že vnaprej medsebojno seznanjeni. Najprej priključite eno izmed obeh enot s pomočjo UTP kabla na prosti priključek na modemu in električno napajanje. Nato priključite drugo enoto na električno napajanje. Na prvi enoti 2 sekundi držite »WPS« gumb. Enako naredite na drugi enoti. Lučke označene s »5Ghz« bodo utripale na obeh enotah. Ko je povezava med enotami vzpostavljena, svetijo lučke »5Ghz« neprekinjeno. Priporočamo uporabo aplikacije »AirTies WiFi«.

 8. Ali lahko sam prilagajam nastavitve WiFi Mesh omrežja?

  Za nadzor in urejanje nastavitev vam priporočamo uporabo aplikacije »AirTies WiFi«. Aplikacijo lahko najdete v Trgovini Google Play.

 9. Ali lahko sočasno uporabljam WiFi mojega modema ali usmerjevalnika in WiFi Mesh sistem?

  Lahko. V tem primeru v aplikaicji »AirTies WiFi« ustrezno nastavite lastnosti WiFi Mesh omrežja, da ne prihaja do morebitnih sporov med omrežji. Priporočamo izklop WiFi oddajnika na modemu ali usmerjevalniku. Če uporabljate Telemach modem, nas kontaktirajte na 070 700 700, kjer vam bo lahko pri tem pomagal oddelek za tehnično podporo.

 10. Kolikšne hitrosti prenosa lahko pričakujem ob uporabi Airties WiFi Mesh omrežja?

  Hitrost prenosa podatkov v brezžičnem omrežju je odvisna od veliko dejavnikov in okoliščin. Nanjo lahko vpliva število povezanih naprav, prisotnost ovir, morebitni viri motečega sevanja, zmogljivost povezane naprave itd. Pri pravilno izvedeni namestitvi lahko z uporabo zmogljive naprave dosegamo hitrosti nad 300 Mbps.

 11. Ali lahko opazim padec povezave, če prenašam mobilno napravo med prostori, ki jih pokrivajo WiFi Mesh dostopne točke?

  WiFi Mesh sistem je zasnovan tako, da prehod med dvema dostopnima točkama ni zaznaven za uporabnika. Moderne naprave na sodobnem omrežju bodo lahko vzdrževale zanesljivo povezavo in hiter prenos podatkov.

 12. Vodič za hitro namestitev WiFi Mesh

  Navodila se nahajajo na povezavi.

  Prenesite brezplačno aplikacijo za napravo Android.

  Google Play