Kako je s cenami mobilnih storitev v državah EU/EEA odkar so v veljavo vstopili novi pogoji gostovanja v EU/EEA?


15. junijem 2017 so vstopili v veljavo novi pogoji gostovanja, ki prinašajo cenejše mobilne storitve v državah EU/EEA (EU ter Lihtenštajn, Norveška in Islandija; v nadaljevanju EU).

Gostovanje v EU pomeni uporabo klicev, sporočil in prenosa podatkov v času vašega obiska v državah EU. Navedeno ne zajema uporabe zgoraj omenjenih storitev opravljenih iz Slovenije v EU oziroma tujino ali iz držav članic EU v države, ki niso članice EU.

Enote, ki jih vključuje vaš mobilni paket za klice in sporočila SMS lahko enakovredno koristite v Sloveniji in med gostovanjem v državah EU. Pri klicnih storitvah in sporočilih SMS veljajo količine, ki so namenjene klicem in sporočilom v druga slovenska omrežja.

Če imate v vašem paketu vključene enote za klice v druga slovenska omrežja, se vam bo npr. klic, opravljen iz Avstrije v Francijo (na francosko številko) oziroma klic opravljen iz Avstrije v Slovenijo (na slovensko številko), odštel od zakupljenih enot in je tako za vas brezplačen.

POMEMBNO!

V primeru, da kličete iz Slovenije v EU (npr. klic iz Slovenije v Avstrijo na avstrijsko številko), vaš klic ni predmet ureditve gostovanja v EU (ampak zanj veljajo cene za mednarodne klice, ki se obračunavajo po veljavnem Ceniku).

Podeli: