ZAKAJ JE WIFI LAHKO POČASEN?

Brezžična tehnologija podatke prenaša prek radijskih valov. To pomeni, da za internetno povezavo sicer ne potrebujete kabla, ob tem pa pri brezžičnih povezavah pogosteje prihaja do prekinitev in slabšega delovanja.


Dejavniki, ki vplivajo na hitrost:

RAZDALJA DO BREZŽIČNEGA USMERJEVALNIKA

Večja je razdalja od usmerjevalnika, šibkejši je signal Wi-Fi in manj zanesljiva je vaša povezava z omrežjem.

OVIRE

Stene in ostale odbojne površine ovirajo signal Wi-Fi. Mobilni telefoni in naprave Bluetooth povzročajo preobremenjenost signala.

SOSEDNJA OMREŽJA WI-FI

Na žalost tudi brezžična omrežja vaših sosedov vplivajo na slabše delovanje vaše brezžične povezave.

NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA

Wi-Fi Mesh omrežje lahko uporabljate povsod, kjer imate dostop do interneta. Wi-Fi Mesh AirTies je popolna možnost nadgradnje Telemach GIGA omrežja, ki ponese zanesljivo in hitro brezžično internetno povezavo tudi v oddaljene kotičke vašega stanovanja ali hiše.

Potrebujete internetni dostop preko modema s prostim priključkom za UTP kabel in električne priključke za napajanje AirTies Wi-Fi Mesh dostopnih točk.

Potrebujete najmanj dve napravi. V osnovnem kompletu sta že 2 usklajeni enoti, ki ju morate le ustrezno priključiti.

AirTies 4920 Wi-Fi Mesh sistem z dvema enotama znaša 5 € na mesec. V mesečno naročnino je vključena tehnična podpora.

Napajalni kabli za AirTies Wi-Fi Mesh enote so dolgi približno 1,5 metra. Priključimo jih lahko kjerkoli, če je ena izmed njih priključena neposredno na modem s pomočjo UTP kabla. Priporočamo uporabo priloženega UTP kabla.

Določeni materiali drastično omejijo Wi-Fi signal. Armirani beton, steklo s kovinskim slojem (ogledalo), debelejše kamnite stene, tudi mikrovalovne pečice in baby alarmi lahko ogrožajo kvaliteto Wi-Fi signala. Prosimo upoštevate prisotnost morebitnih ovir in postavite AirTies Wi-Fi Mesh enote na ustrezno mesto v prostoru. Po posvetu z našo tehnično podporo na 070 700 700 se lahko tudi dogovorimo za obisk tehnika, ki vam bo pomagal najti ustrezno rešitev za delovanje Wi-Fi signala.

Airties Wi-Fi Mesh sistem vsebuje 2 enoti, ki sta že vnaprej medsebojno seznanjeni. Najprej priključite eno izmed obeh enot s pomočjo UTP kabla na prosti priključek na modemu in električno napajanje. Nato priključite drugo enoto na električno napajanje. Na prvi enoti 2 sekundi držite »WPS« gumb. Enako naredite na drugi enoti. Lučke označene s »5Ghz« bodo utripale na obeh enotah. Ko je povezava med enotami vzpostavljena, svetijo lučke »5Ghz« neprekinjeno. Priporočamo uporabo aplikacije »AirTies Wi-Fi«.

– Za nadzor in urejanje nastavitev vam priporočamo uporabo aplikacije »AirTies Wi-Fi«. Aplikacijo lahko najdete v Apple App Store ali v Trgovini Google Play

Lahko. V tem primeru v aplikaicji »AirTies Wi-Fi« ustrezno nastavite lastnosti Wi-Fi Mesh omrežja, da ne prihaja do morebitnih sporov med omrežji. Priporočamo izklop Wi-Fi oddajnika na modemu ali usmerjevalniku. Če uporabljate Telemach modem, nas kontaktirajte na 070 700 700, kjer vam bo lahko pri tem pomagal oddelek za tehnično podporo.

Hitrost prenosa podatkov v brezžičnem omrežju je odvisna od veliko dejavnikov in okoliščin. Nanjo lahko vpliva število povezanih naprav, prisotnost ovir, morebitni viri motečega sevanja, zmogljivost povezane naprave itd. Pri pravilno izvedeni namestitvi lahko z uporabo zmogljive naprave dosegamo hitrosti nad 300 Mbps.

Wi-Fi Mesh sistem je zasnovan tako, da prehod med dvema dostopnima točkama ni zaznaven za uporabnika. Moderne naprave na sodobnem omrežju bodo lahko vzdrževale zanesljivo povezavo in hiter prenos podatkov.