Že več kot 200 otrok osvojilo znanje varne rabe interneta

Problematika nevarnosti uporabe spleta in družbenih omrežij med mladimi je vse bolj pereča tema. Tega se zavedamo tudi pri Telemachu, zato smo junija pričeli z dolgoročnim projektom izobraževanja osnovnošolcev po Sloveniji o varni rabi interneta. Na Ptuju je v sklopu osmih delavnic svoje znanje nadgradilo že več kot 200 osnovnošolcev.

Telemachov projekt izobraževanja mladih o varni uporabi interneta in družbenih omrežij poteka pod sloganom Varen na spletu, varen v svetu, ki poudarja vseobsegajočo prisotnost spleta v vsakdanu mladih. Prvi sklop izobraževanj se je v zadnjem mesecu iztekajočega se šolskega leta odvijal na Ptuju. Interaktivne delavnice so potekale na OŠ Olge Meglič, OŠ Ljudski vrt in njeni podružnični osnovni šoli.

Več kot 200 otrok je podrobneje spoznalo značilnosti družbenih omrežij in pasti njihove uporabe, predstavilo svoje izkušnje ter se izurilo v sestavi varnih gesel ter zaščite svojih podatkov. Pri Telemachu si prizadevamo za varno uporabo interneta in izkoriščanje njegovih prednosti. Obenem se zavedamo, da je potrebno biti pri uporabi vešč, pri čemer prvi korak predstavlja prav ozaveščanje mladih. Z izobraževanji na osnovnih šolah po Sloveniji bomo nadaljevali v prihodnjem šolskem letu.

Telemach sicer svojo zavezo družbeno odgovornega delovanja v letošnjem letu razširja na več področij in začenja nove projekte, usmerjene v dobrobit okolja in družbe. Ob projektu Varen na spletu, varen v svetu si bodo še naprej prizadevali tudi za razvoj in uspeh slovenskega športa prek sponzorstev številnih vrhunskih športnikov in športnih zvez – košarkarske, nordijske, teniške ter zveze učiteljev in trenerjev smučanja.