Dokončna priključitev Teleinga in spremembe za uporabnike

Priključitev Teleinga Telemachu bo v celoti zaključena 16. aprila 2018, ko se bo vsem naročnikom Teleinga samodejno izvedel preklop na Telemachovo omrežje. Uporabniki bodo lahko opazili mnoge izboljšave pri uporabi storitev. Telemach se je na združitev pripravljal že dlje časa, in sicer z nadgradnjo omrežja in s številnimi ukrepi, s katerimi želijo zagotoviti najboljšo uporabniško izkušnjo in nemoten prehod.

Ljubljana, 13. april 2018 – Telemach kot vodilni alternativni operater v Sloveniji s priključitvijo Teleinga vstopa tudi v kraje, kjer doslej ni bil prisoten, obenem pa naročnikom omogoča združitev fiksnih in mobilnih telekomunikacijskih storitev pri enem operaterju. Tamkajšnji uporabniki lahko odslej televizijo, internet, fiksno in mobilno telefonijo združijo pri Telemachu, s tem pa prejmejo še druge ugodnosti. V Telemachu si prizadevajo prehod na Telemachov signal narediti kar se da enostaven, uporabnikom pa omogočiti nemoteno uporabo storitev. Kljub temu, da bo večina sprememb izvedenih samodejno, pa bodo morali uporabniki sami ponastaviti televizijske programe, saj se trenutna programska mesta Teleingovih televizijskih programov razlikujejo od Telemachovih. V Telemachu so z že izvedenimi aktivnostmi obveščanja poskrbeli za informiranje uporabnikov, posebno pozornost in pomoč pa bodo ti imeli od ponedeljka naprej, ko bo prišlo do samodejnega preklopa na Telemachov signal.

Naročniki Teleinga so bili o prihajajočih spremembah že obveščeni preko direktne pošte, SMS sporočil in posebnih obvestil v poslovalnicah, obveščanje pa je potekalo tudi preko družbenih omrežij ter spletnih strani Telemacha ter Teleinga. O preklopu na Telemachovo omrežje so bili uporabniki obveščeni tudi prek sporočil lokalnih radijskih postaj ter z individualnim kontaktiranjem.


Od ponedeljka na voljo tudi terenske ekipe za pomoč uporabnikom

Telemachova spletna stran uporabnikom ponuja navodila za upravljanje sprememb tako v pisni kot video obliki. Ob tem so v vseh Telemachovih poslovalnicah dostopna tudi navodila v tiskani obliki, za dodatno pomoč pa bodo tam na voljo tudi okrepljene ekipe svetovalcev. Uporabniki bodo imeli s tem zagotovljen hiter in učinkovit dostop do informacij. V ta namen bo od ponedeljka naprej v Beltincih tudi Telemachova mobilna poslovalnica.

Telemach je za uporabnike, ki neradi zapustijo udobje svojega doma, prav tako pa uporaba spleta ni njihova prva izbira, organiziral tudi posebne terenske ekipe svetovalcev in tehnikov, ki bodo naročnikom pri morebitnih vprašanjih ali težavah na voljo za pomoč na domu.


Preklop signala in višja hitrost interneta samodejna, televizijske programe potrebno nastaviti ročno

Dosedanji naročniki Teleinga ne rabijo skrbeti za preklop signala, saj bo le ta potekal samodejno. Enako velja tudi za povišanje internetnih hitrosti, ki jih bodo lahko uporabniki nemudoma koristili pri brskanju po spletu in spremljanju najljubših vsebin. Pomoč uporabnika bo tako zahtevala le posodobitev programske sheme televizijskih programov. Trenutna programska mesta Teleingovih televizijskih programov se namreč razlikujejo od Telemachovih, zato bo potreben ponovni zagon iskanja kanalov. Postopek je za uporabnike hiter in preprost ter ne zahteva posebnih obveznosti. Za lažje sledenje postopku in spoznavanje z novostmi so naročniki na dom že prejeli obvestilo, ki vsebuje tudi novo shemo digitalne televizije.


Novosti pri fiksnih in mobilnih storitvah

Priključitev Teleinga bo naročnikom ponudila mnoge do sedaj nedosegljive prednosti. Izbirali bodo lahko med več kot 350 televizijskimi programi, od tega več kot 60 v visoki ločljivosti HD, med katerimi so tudi najbolj priljubljene vsebine s področja glasbe, športa in življenjskega stila, filmske industrije in vsebine za najmlajše. Naročniki fiksne telefonije bodo lahko koristili brezplačne klice na več kot 500.000 številk v tujini, ki so v Telemachovih omrežjih (SBB Srbija, Telemach Črna gora, Telemach Bosna in Hercegovina). Uporabnikom bo omogočena tudi bistveno višja hitrost interneta (od 40 do 220 Mbps).

Najljubše vsebine in televizijske programe bodo lahko naročniki odslej spremljali preko mobilne televizije EON, ki je dostopna na vseh mobilnih napravah in omogoča tudi ogled za teden dni nazaj. Mobilni uporabniki bodo izbirali med mobilnimi paketi družine VEČ, ki temeljijo na prenosu podatkov, obenem pa omogočajo tudi uporabo brezplačnih Wifi omrežij UNIFI in UNIFI TRAVEL, ki prinašajo brezskrbno uporabo spleta pri obisku tujine.

Pogosta vprašanja

Paketi

Ali lahko v sklopu izbranega paketa trojček povečam samo internetno hitrost?

Internetna hitrost je omejena glede na izbrani naročniški paket. Za spremembo internetne hitrosti je potrebna sprememba obstoječega naročniškega paketa v enega izmed višjih paketov.

Ne uporabljam stacionarne telefonije. Ali lahko v paketni ponudbi trojček uporabljam mobilno telefonijo namesto stacionarne?

V okviru paketne ponudbe so storitve med seboj neločljivo povezane, pri čemer določene storitve ni mogoče nadomestiti z neko drugo storitvijo.

Ali lahko zakupim dodatno programsko shemo?

Zakup višje programske sheme in dodatni programskih paketov je možen. Mesečna naročnina se zaračuna po veljavnem ceniku. Naročilo lahko oddate na portalu Moj Telemach, brezplačni telefonski številki...

V ponudbi imate različno paketno ponudbo trojčkov. Kakšna je razlika med paketi?

Ponudba digitalnih trojčkov se razlikuje glede na tehnologijo, preko katere lahko na vašem naslovu omogočimo priklop. Naše storitve temeljijo na hibridnem optično-koaksialnem omrežju.Storitve...

Ali lahko spremenim paket v višji ali manjši paket trojček?

Sprememba paketa ni možna le v primeru, da imate sklenjeno naročniško razmerje v okviru akcijske ponudbe v obdobju upravičenosti do popusta pri mesečni naročnini. Pri spremembi paketa lahko stroški...

Koliko znaša posamezen del mesečne naročnine za televizijo, internet in telefonijo v okviru paketov trojček?

Digitalni trojček je paketna ponudba, kjer so storitve neločljivo povezane, zaradi česar razčlembe cene posameznih storitev v sklopu paketa trojček, ni možno opredeliti.

Koliko telefonskih številk lahko uporabljam?

V uporabi imate lahko največ tri telefonske številke. Za uporabo tretje telefonske številke morate priklopiti dodaten modem. Dodatna številka se obračunava po veljavnem ceniku.

Želim skleniti naročniško razmerje za digitalni trojček, vendar stacionarne telefonije ne uporabljam. Ali je priklop telefonskega aparata pogoj za delovanje storitev?

V sklopu paketa trojček, vam zagotovimo priključek za stacionarno telefonijo, uporaba stacionarnega telefonskega aparata pa ni nujna za delovanje storitev.

Net

Kakšen je postopek za spremembo hitrosti internetnega paketa?

Spremembo paketa lahko uredite preko spletnega naročila (Naroči zdaj), spletnega klepeta, elektronske pošte info@telemach.si ali nas pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 22 88.

Ali lahko dobim dodatni poštni predal?

Že pri prvem priklopu vam je dodeljen poštni predal z naslovom, kot na primer ime.priimek@telemach.net. Podatke zanj vam izroči tehnik, ko vam pride uredit priključek za internet.Vsak naročnik...

Ali modem lahko kupim tudi drugje in kakšen modem potrebujem?

Ne. Vso potrebno opremo zagotovi Telemach.

Kaj je IP?

IP pomeni internet protokol; IP številka je unikatna številka, s katero se vsak računalnik izkazuje v internet mreži. Računalnik jo mora nujno imeti za dostop do interneta. Ob prijavi jo...

Kakšna je hitrost in ali je to sigurno hitrost, ki jo dosežem?

Hitrost je odvisna od paketa, ki ste ga izbrali. Hitrost prenosa podatkov iz interneta je odvisna od veliko dejavnikov. Predvsem pa od pasovne širine, preko katerih so vključene naprave (internet...

Ali je priključek na kabelsko televizijo (KTV) pogoj za kabelski internet?

Da. Iz tehničnih razlogov vam ne moremo nuditi samo internetnega priključka. Internet ponujamo na aktivnem priključku digitalne televizije in preko Telekomovega ADSL in optičnega omrežja v sklopu...

Kje je možen kabelski internet?

Dostop do interneta preko Telemachovega kabelskega omrežja je možen znotraj območja, ki ga pokriva Telemach in sicer v objektih, ki imajo prenovljeno kabelsko napeljavo.

Kdo lahko postane uporabnik kabelskega interneta?

Uporabniki kabelskega interneta lahko postanejo vsi naročniki na Telemachovo televizijo.

Kaj je kabelski internet?

Kabelski internet je storitev, ki vam omogoča, da do interneta dostopate preko kabelske infrastrukture, ki se uporablja zlasti za prenos televizijskih programov.

TV

Kaj je Video klub?

Video klub je storitev videa na zahtevo s filmskimi uspešnicami, najnovejšimi filmi iz kinematografov, serijami in glasbo.Nobenega čakanja na pravo uro. Nobene poti v videoteko. Nobenega klica....

Kaj potrebujem za spremljanje programov v HD resoluciji?

Za spremljanje programov v visoki ločljivosti, potrebujete ustrezen digitalni sprejemnik, kateri omogoča HDMI povezavo z vašim televizijskim sprejemnikom. Če imate v uporabi televizijski sprejemnik...

Kaj so časovne funkcije?

Časovne funkcije so: Premor ( ob gledanju v živo lahko sliko zaustavite ), Na Začetek ( če ste zamudili začetek predvajane vsebine, jo lahko prevrtite na začetek predvajanja ), Zamujeno 72h (...

Ali potrebujemo za gledanje digitalne televizije dodatno zunanjo enoto in ločen daljinski upravljalec?

Ne. V kolikor je vaša televizija novejša, podpira DVB-C in ima režo za Conax modul lahko gledate digitalne programe z enim daljinskim upravljalnikom.

Ali je možna menjava digitalnih sprejemnikov?

Menjava digitalnih sprejemnikov je možna. Menjava digitalnih sprejemnikov se zaračuna v enkratnem znesku in po veljavnem ceniku.

Ali lahko gledam digitalne programe na napravah kot so pametni telefon, tablica in računalnik?

Da. Digitalne programe lahko spremljate preko aplikacije D3 GO na podprtih napravah.

Ali lahko sestavim svojo lastno programsko shemo?

Programski paketi so kreirani glede na povpraševanje naročnikov. Vaše zadovoljstvo nam je zelo pomembno, zato se trudimo ustvariti programsko shemo, katera bi zadovoljila čim več različnih okusov....

Ali se kabelska televizija ukine ob prehodu na digitalno televizijo?

Programe kabelske televizije lahko brezplačno spremljate tudi ob prehodu na izbrani paket digitalne televizije.

Koliko televizorjev imam lahko priklopljenih v sklopu enega naročniškega razmerja?

Televizijske programe lahko spremljate na treh televizijskih sprejemnikih. Za spremljanje digitalnih programov na dodatnih televizijskih sprejemnikih je potreben najem dodatnega digitalnega...

Tel

Ali lahko naredim preusmeritev klicev stacionarnega telefona na mobilno telefonsko številko? Kako se to izvede?

Lahko se naredi. V primeru, da preusmeriš na mobilno telefonsko številko se storitev zaračunava po veljavnem ceniku operaterja, ki ga imaš.

Ali z UNIFON lahko pošiljam sporočila?

Sporočila UniFon delujejo podobno kot pri drugih aplikacijah za spletni klepet (aplikacije za pošiljanje sporočil). Izmenjava sporočil UniFon je možna izključno med osebami, ki imajo nameščeno in...

Kako lahko opravim izhodni klic?

Zaslon lahko uporabite kot obstoječo tipkovnico za klice z mobilnega telefona. Svoje stike lahko kličete na enak način kot pri običajni rabi mobilnega telefona. Na primer: Ko kličete številko v...

Kaj potrebujem za nemoteno delovanje UniFon?

Za delovanje UNIFON morate imeti vključeno:storitev Telemach fiksno digitalno telefonijo,hitro Internetno povezavo Wifi ali mobilno 3G/4G,brezplačno aplikacijo UniFon, ki jo uporabnik namesti iz...

Ali lahko naročimo dodatne minute?

Lahko se naročijo dodatne minute, ki so zaračunane na podlagi dodatnega paketa telefonije.

Ali lahko uporabljam svoje obstoječe stike v mobilnem telefonu?

S pritiskom na ikono Stiki na sredini zgornjega dela zaslona boste odprli imenik s svojimi stiki.Stiki so razdeljeni v tri poglede:VSI - vsi dostopni stiki iz imenika na vašem telefonuUNIFON – vsi...

Kaj omogoča UniFon?

Brezplačne klice v omrežju Telemach,Brezplačne klice znotraj skupine UNITED GROUP,Brezplačne klice med uporabniki UniFon,Brezplačno tekstovno komuniciranje med uporabniki UniFon,Deljenje avdio in...

Kdo lahko uporablja UNIFON?

Vsi naročniki Telemach fiksne digitalne telefonije. Aplikacijo lahko brezplačno namestijo na 5 različnih naprav.

POMOČ