URŠKA KOS

URŠKA KOS

Finančna direktorica / Chief Finance Officer

Urška Kos se je v Telemachu zaposlila leta 2000, od takrat pa delovala na področju financ in na več delovnih mestih, predvsem na področju kontrolinga. Julija 2009 je postala finančna direktorica ter prevzela vodenje finančnega sektorja, ki vključuje kontroling, računovodstvo, nabavo in logistiko ter kadre. V tem obdobju je aktivno sodelovala pri prevzemih in integraciji družb, ki so postale del skupine Telemach. Poslovno pot je začela leta 1987 v podjetju Kemija Impex, leta 1993 se je zaposlila v Litostroju kot vodja finančno računovodske službe. V obdobju od 1996 do leta 2000 je prevzela vodenje finančnega sektorja v Prosperi plus, hčerinski družbi NLB d.d. Na svojih delovnih mestih je skrbela predvsem za implementacijo sistemov in procesov ter usposabljanje kadrov za izvajanje vseh nalog v finančno računovodski službi.

Rodila se v Ljubljani. Po končani gimnaziji je diplomirala na ljubljanski Ekonomski fakulteti, smer denarništvo in finance.

V zimskem času rada smuča, v toplejših letnih časih rada igra tenis. Navdušuje se nad plesom, gledališčem, opero in baletom.