OBVESTILO O ZAZNANEM IN ODPRAVLJENEM VARNOSTNEM TVEGANJU

Telemach obvešča svoje uporabnike, da je odpravil varnostno tveganje, ki je bilo 26. 10. 2016 zaznano na strežniku za preverjanje neželenih e-poštnih sporočil ("spam"). V skladu s postopki za zagotavljanje varnosti in celovitosti ter sprejeto varnostno politiko družbe smo požarno pregrado strežnika nemudoma ponovno vzpostavili in nadaljevali s postopki aktivnega spremljanja varnostnih tveganj z notranjo in zunanjo presojo ustreznosti in upravljanja z njimi.

Na strežniku za preverjanje neželenih e-poštnih sporočil namreč ni bil preprečen dostop do dnevniških datotek ("log file"), ki vsebujejo naslednje podatke: e-naslov pošiljatelja, IP naslov strežnika pošiljatelja, domensko ime pošiljatelja, privzeti uporabnik, e-naslov prejemnika, čas prejema na prejemni strežnik. Vsebina e-poštnih sporočil se ne hrani na strežniku, ki je bil izpostavljen, kar je za uporabnike ključnega pomena. Zaradi dodatne previdnosti našim uporabnikom svetujemo, da so v naslednjih dnevih pozorni na dohodno e-pošto in njeno vsebino, če bo ta prihajala s strani neznanih pošiljateljev.

Za neljub dogodek se našim uporabnikom iskreno opravičujemo.

Lep pozdrav,

Telemach d.o.o.

STOPITE V STIK Z NAMI

Stopite v stik z nami in naročite storitve, ki so vam všeč. Tu smo za vas.

KLIC

Za vas smo na voljo 24 ur na dan na brezplačni številki 080 22 88.

PRODAJNA MESTA

Obiščite nas osebno. Poiščite vam najbližje prodajno mesto.

E-POŠTA

Pošljite nam sporočilo na naslov info@telemach.si